Beharangozó: Raiders - Steelers (8.hét)

A pihenőhetet követően este hazai pályán az O.co Coliseum-ban fogadjuk a Pittsburgh Steelers csapatát. A Raiders eddig 20 alapszakasz és 6 rájátszás mérkőzésen találkozott a Steelers gárdájával. Eddigi mérlegünk alapján 11-9-re vezetünk az alapszakaszban és 3-3-ra állunk a rájátszásban. Hozzánk hasonlóan az ellenfelünk is 2-4-es mérleggel rendelkezik, de a Steelers megnyerte utolsó két mérkőzését és ezért talán pont a legrosszabb alkalommal találkozunk velünk hiszen pont feljövőben van a csapat és még korántsem mondtak le az idei playoffról. A mérkőzés 21:05-kor veszi kezdetét.

Nem csak a két csapat mérlege hanem a támadósorok is közel azonos teljesítményt nyújtanak.A Raiders átlagosan 17.5 pontot, 320.8 yardot, 191.7 passzolt yardot és 129.2 futott yardot szerez mérkőzésenként, míg a Steelers 17.8 pontot, 329.8 yardot, 255.5 passzolt yardot és 74.3 futott yardot átlagol.

A csapatok támadóegysége közel azonos eredményességgel dolgozik de teljesen más játékokat játszik. Nálunk a futás míg ellenfelünknél a passzjáték dominál és ez valószínűleg ma sem lesz másként. A Steelers-nek idén (és már tavaly is) komoly problémái vannak a futójátékkal így a secondaryre nagy felelősség hárul, hogy megakadályozzák Ben Roethlisberger könnyed passzolgatását. Ezen kívül természetesen a pass rush is kulcsfontosságú lesz és fontos, hogy minél jobban siettessük majd Roethlisberger-t.

A Raiders védelme kezd összeállni és az összes mutatót tekintve a liga 13. legerősebb egységével rendelkezünk. Nem csak a mérleg és a támadósor de a védősorunk a közel azonos teljesítményre képes. A fő különbség, hogy a Steelers védelme ligaelit a passz elleni védekezésben de nem remekel a futások megállításában. Ez kedvező hír hiszen idén nagy hangsúlyt fektetünk a futójátékra.

Mivel a két csapat nagyon azonos teljesítményt nyújtott a szezon eddigi részében így szinte lehetetlen megjósolni a végeredményt. Jó futójáték és erős pass rush kell, no meg ne veszítsük el a labdát de minél többet szerezzünk. Ha nem lesz sok labdavesztés és a Cheifs elleni mérkőzéssel ellentétben meg tudják majd védeni Terrelle Pryor-t akkor megnyerhetjük a találkozót. Pár pont fog csak dönteni de remélem a mi javunkra ahogyan tavaly is.

JUST WIN BABY!!!

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

Kép: .timesonline.com, fansided.com, sfgate.com, delawaretoday.com