Jack Del Rio lett a Broncos ideiglenes vezetőedzője

A Denver Broncos tegnap bejelentette, hogy szívműtétje miatt hetekig távol lesz a vezetőedző John Fox. A bejelentést követően azonnal elkezdték keresni, hogy ki lenne a legmegfelelőbb a helyettesítésére. A legesélyesebb a csapat defensive koordinátora, a Jacksonville Jaguars korábbi vezetőedzője Jack Del Rio volt így nem okozott nagy meglepetést, hogy ma bejelentették Ő vezeti majd a csapatot Fox távollétében.

Fox szívműtétjét az offseasonra tervezték, de a legújabb vizsgálat szerint nem húzható el januárig (vagy februárig) az 58 éves vezetőedző operációja. Ha már egyszer meg kellett történnie a váltásnak akkor ez pont jókor történt hiszen a Broncos most töltötte a pihenőhetét így extra időt kapott a csapat az alkalmazkodáshoz.

Nem lesz teljesen ismeretlen a poszt Del Rio számára hiszen kilenc éven keresztül vezette a Jaguars csapatát. Hol jobban, hol rosszabbul teljesített vele a csapat de a két évvel ezelőtti elküldése óta teljesen összezuhant a csapat. 68 alapszakasz győzelmet, 71 vereséget szerzett a csapat és kétszer bejutottak vele a rájátszásba.

(nfl.com, Fotó: broncotalk.net)