Nagyító alatt a Green Bay Packers

A Packers szurkolók vegyes aggodalommal várják az újabban mumussá előlépett Giants elleni meccset. Ez a New York csalóka mutatója ellenére egy szoros, kemény meccs lesz.

Ennek részben az idén minden csapatrészt és posztot sújtó sérüléshullám és az ehhez tartotó gyengébb játék az oka.

A legfontosabb természetesen az irányító kérdése. A kezdő irányító jelen pillanatban Scott Tolzien (Matt Flynn érkezése után is), Aaron Rodgers a jövő héten elképzelhetőnek tartja, hogy visszatérjen. Tolzien az elmúlt héten csereként beugorva elfogadható teljesítmény nyújtott a labdaeladások ellenére is. A dolgát nagyban segítheti az életképes futójáték.

Eddie Lacy (669 yard), James Starks (289 yard) (és Johnathan Franklin (107 yard), bár csak egy negyedben bizonyíthatott eddig) teljesítményének köszönhetően megjelent a minőségi futójáték. McCarthy megváltozott játékhívásának köszönhetően pedig a futás-passz arány kiegyenlítődött. A bizalom fokozatosan jött meg a futók felé. Az első néhány mérkőzésen a 3. és rövid szituációknál rendre passzjáték volt a jellemző, az elmúlt pár hétben azonban már inkább futójátékot hívott McCarthy mester

Erre szükség is van, mert az elkapógárda erősen megfogyatkozott. Jordy Nelson(772 yard, 7 TD) kivételével mindenki hagyott ki meccset idén (vagy nem volt kezdő), sőt Randall Cobb csak a szezon legvégére térhet vissza. Az utolsó 5 meccsen Nelson mellett Jarrett Boykin volt az, aki szállította a yardokat. Az elkapónak is kiváló TE, Jermichael Finley sérülése (azóta már IR-en van) is tovább tizedelte az irányítók célpontjait. James Jones mostanra épült fel térdsérüléséből, ez jelenthet némi erősítést.

A sérülések az Offense falat sem kerülik el. Bulaga kiesése miatt Bakhtiari lett a vakoldali tackle, ahol meglepően jól teljesít. Az elmúlt héten megsérült Evan Dietrich-Smith, aki limitáltan edzett. A másik sérült Don Braclay RT, aki eddig nem edzett a héten, a játéka kérdéses. A pótlását Derek Sherrod oldhatja meg, aki most tért vissza a sérüléséből (kettős lábszártörés, 2 év rehabilitáció), vagy Marshall Newhouse, aki nem volt túl meggyőző a múlt héten, amikor be kellett állnia.

A védelem sincs sokkal jobb helyzetben. A DL többnyire egészséges volt idén, de ezen a héten Johnny Jolly nem edzett, Ryan Pickett is csak limitáltan. Utóbbi talán egészséges lesz, szükség lenne rájuk a futások megállításánál. Meglepő módon Mike Daniels volt képes nyomást gyakorolni középről, vezeti is a sack listát 4.5 sack-el.

A nagyobb probléma a külső linebackerek folyamatos sérülése. Clay Matthews a múlt héten tért vissza hüvelykujjtörésből, még hatalmas kötéssel, ami erősen korlátozta a játékban. Ezen a héten a nagy kötést lecseréli egy kisebbre, remélhetőleg ez sokat javít majd a játékán. A másik oldalon viszont nem tudni ki kezd. Sem Nick Perry, sem pedig az DE-ből átképzett OLB, Mike Neal sem edzett különböző okok miatt. Cseréljük Andy Mulumba lehet, aki szintén sérüléssel bajlódik, de már limitáltan edzett. Szükség lenne rájuk, mivel az irányítón nincs nyomás, emiatt az ellenfelek főleg passzolt yardokkal haladnak előre.

Ennek oka a secondary gyengélkedése is. Tramon Williams gyenge szezont fut, valamint a csapatnak szüksége lenne Morgan Burnett mellé még egy kezdő szintű safetyre. Emellett a sérülések itt is jelen vannak. Casey Hayward elképzelhető, hogy IR-re kerül, folyamatos térdín problémái miatt.

Az ST is vegyes képet mutat idén. Mason Crosby az első 8 héten közel hibátlan volt, a múlt héten azonban 2 FG-t is elhibázott. A sérülések miatt az ellenfelek visszahordásaival is meggyűlt a csapat baja.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu