Mérkőzés összefoglaló: Giants 27-13 Packers

Tovább folytatódik a remek széria, immár sorozatban negyedszer sikerült győzni! Egy-egy kisebb hiba most is jelen volt, de ezen a mérkőzésen nézett ki a legteljesebbnek a csapat. A Green Bay Packers alaposan megtizedelve érkezett New Yorkba, hiszen több kulcsjátékosuk, köztük Aaron Rodgers is hiányzott. Ez egyértelműen látszódott is a játékokun, azonban hosszú ideig jól tartották magukat. Több esetben bravúrokat is bemutattak, például Mason Crosby 57 yardos mezőnygólt értékesített az első félidő végén. Csapatunk ellen ez volt eddig a leghosszabb mezőnygól amit abszolváltak.

Passzjátékunk az eddigiekhez képest egy fokkal jobban teljesített, de így is akadtak bosszantó hibák. Ilyen volt az interception. Érthetetlen módon Louis Murphy volt a pályán, akitől eddig semmit sem láthattunk. A labdavesztéskor elkapónk lelassított, majd a pálya belső része felé változtatta meg irányát, Eli átadása azonban ebben a pillanatban kívülre repült, melyet Tramon Williams még pont elért. Így a pick nem Manning hibája volt, mielőtt bárki is őt tartaná bűnbaknak. A támadófal nem támogatta kellőképp irányítónkat, akit háromszor is sackeltek és több alkalommal is futásra volt kényszerítve. A mérkőzés elején láthattunk két csúnya szabálytalanságot is.

A futójáték nem volt olyan meggyőző mint egy hete, de Andre Brown klasszisa ismét megmutatkozott. Ez a támadófal totálisan alkalmatlan a futásblokkolásra. Kár érte, hiszen az egész szezon az offensive line gyengélkedésén mehet el. A másik dolog ami aggaszt, hogy Brown az egyedüli használható running back. Jacobs már nagyon nem a régi és mindössze kiegészítő szerepet lehet neki szánni (de a rövid yardos helyzeteket megoldja), Hillis nem játszott, Coxot pedig nem merik bevetni. Jövőre nagy szükség lesz Wilsonra.

Áttérve a védelemre tipikusan a Perry Fewell féle defense-t láthattuk. Sajnos több nagy játékot is engedélyeztünk, Trumaine McBride most nem volt a helyzet magaslatán és néha Prince Amukamara is kissé halványabb volt a megszokottnál (igaz többször is jól állította meg a futást). Azért azt is hozzá kell tenni, hogy a védelem mindössze 13 pontot engedélyezett, abból egy olyan mezőnygólt is, ami csak nagyon ritkán menne be és ez a Packers egy nagyon jól összerakott csapat. Jordy Nelson képességeit eddig is ismertük, Jarrett Boykin személyében pedig egy újabb kiváló elkapót neveltek ki északon. Szerencsére Scott Tolzient sikerült néhányszor bevinni a málnásba és ugyan sackből egyet sem, de interceptionből hármat is szerzett a védelem. Jon Beason kiválóan olvasta a fitala irányítót és atletikusságát kihasználva elérte a labdát. JPP szintén lenyűgöző játékintelligenciáról tett tanúbizonyosságot, mikor elkapta a futó felé repülő játékszert. A végén Antrel Rolle labdaszerzésénél lehetett egyértelműen hibáztatni a fiatal QB-t.

Ami viszont igazán lenyűgözött, az ismét a futás elleni védelem volt. Eddie Lacy már újonc évére a liga egyik legveszélyesebb futójává vált, böszme nagy termetéhez remek sebesség is társul. Milyen játékot nyújtott ellenünk? 14 kísérlet, 27 yard, TD... Több mint vállalható teljesítmény a védelem szemszögéből.

A special team végre összekapta magát és Rueben Randle-től láthattunk egy 32 yardos punt utáni visszahordást is. Steve Weatherford fejéig eljutott a kritika, hiszen rá sem lehetett panasz.

A csapat tehát sorozatban a negyedik győzelmét szerezte meg, ami mindenképp dicséretes. Ugyan többen is azt hozzák fel kifogásként, hogy ezt a négy győzelmet gyenge csapatok ellen sikerült elérni (főleg az irányítókat nézve), de egy ilyen győzelmi széria mindenképp nagy lökést ad és ha a liga 4 leggyengébb alakulatával kellene egymás után játszani még ott sem lenne borítékolható a négy gőzelem. A 12. fordulóban sorsdöntő mérkőzés következik, hiszen a Dallas Cowboys látogat New Yorkba. Egy vereség esetén akár a teljes szezon elúszhat.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu