Jared Allen a Bucs-ban?

Bár a szezonnak az egyharmada még hátra van, már megszokhattuk a korai spekulációkat. Ez most azonban nem a draft-hoz, hanem a szabadügynök-piachoz, és azon belül is a Vikingek kiválóságához, Jared Allenhez fűződik.

Egyre többet beszélnek Minnesotában arról, hogy el fogják a szezon végén engedni a szabadügynökké váló Allent, aki jelenleg egy nyilatkozatával is ezt támasztotta alá. Hisz elmondása szerint, szeretne még Super Bowl gyűrűt nyerni. És lássuk be, ez a Vikingeknél, a közeljövőben nem túl reális cél. Ráadásul ott is újra kéne kezdeni a csapat építést, és nem biztos, hogy egy 32 éves, méregdrága defensive end megtartásával tervezik ezt. Ami pedig a Buccaneers csapatát illeti, az idei holtszezonban történt költekezés miatt, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Bár Freeman távozásával jócskán szabadul majd fel a költségvetési sapkában. Szóval egyáltalán nem kizárt, hogy esetleg el tudjon különíteni a csapat egy nagyobb összeget is akár a defensive endre.

Igen reális esély van rá, hogy a Buccaneers utána megy a szupersztárnak, legalábbis ez derül ki Ira Kaufman (Tampa Tribune) twitter bejegyzéséből. Jared Allen leigazolásának pedig lehet, hogy lenne értelme, függetlenül az idei nem túl rózsás szezonunktól. A Kalózok tele vannak tehetséges, All-Pro szintű játékosokkal, mint Gerald McCoy, Lavonte David, Darrelle Revis, Mark Barron, Doug Martin, Vincent Jackson, Dashon Goldson. Ezek a játékosok megadhatják a Buccaneers alapjait nagyon hosszú évekre. Azonban jó ideje gondunk van a passzsiettetéssel. És a védőfal, bár jobb mint a tavalyi így, hogy visszatért Adrian Clayborn. De Jared Allennel egyenesen új dimenziókba lépne a pass rush.

Bár Allen is ereszt szépen évről évre. Két évvel ezelőtt 22 sack egy szezonban, tavaly 12 sack, idén pedig már csak 5. Persze sokak szerint ez betudható annak, hogy a tehetséges játékosok szépen hiányoznak mellőle Minnesotában, hisz a védőfal közepének munkája, nagyban meghatározza a szélének eredményességét is. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy Allen már 32 éves, így lehet, hogy ismét kockázatot vállalna a csapat, egy nagy összegű szerződéskötéssel. Ez mind mind csak a jövő zenéje, de maga a felvetés érdekes. Ha a szabadügynök-piacról szeretnénk tuningolni kissé a passzsiettetést, minden bizonnyal Jared Allen lenne a Bucs számára az egyik legjobb választás. De vajon, hogy jönnének ki Donald Penn-nel az edzéseken, és az öltözőben?

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com