Újabb kiütés a párducoktól

Nehéz mérkőzés ide vagy oda. Remek Panthers védelem, vagy esélyes csapat a rájátszásra. Ez a tegnapi teljesítmény minden szinten alulmúlta a vártakat. A Carolina konkrétan lemosott minket a pályáról, annak a Bucs szurkolónak pedig hatalmas vállveregetés, aki ezt a tegnap esti szánalmas mészárlást végig tudta nézni.

Én nagyon szívesen keresnék pozitívumot a játékunkban, de nem igazán találok. Talán Lavonte David, és a backup safety-ként munkálkodó Keith Tandy játékát lehetne megemlíteni, és ezzel nagyon is kifújt. A Bucs hat pontban merült ki az egész mérkőzésre, melyet az első játékrészben sikerült a táblára raknunk, innentől kezdve pedig ugye közünk nem volt a pályán zajló eseményekhez. Mondanám én, hogy szoros volt, legalább az első játékrész. És aki csak az eredmények láttán tájékozódik, még talán ezt is hihetné, de aki látta a találkozót az tudja, hogy már a Panthers első pontokat érő drive-ját látván tudni lehetett, hogy itt ma nekünk sok babér nem terem.

Kezdjük mindjárt ott, hogy Cam Newton leadogatott ma 263 yardot, és szerzett 2 TD passzt is, totálisan analfabéta védelmünk ellen. De ha ez nem lenne elég, hagytuk még funi 68 yardot is, és többek közt egy touchdownt, mivel egy mobilis irányítónak középen akkora réseket hagyni mint a grand kanyon hatalmas ötlet. Lehet, hogy a méregdrágán igazolt Dashon Goldsonnak is el kéne kezdenie most már játszani. Mert amit lefedettség címén művel nálunk, az kezd fejfogós, fejfájdítós lenni. A szája az viszont minden szituációban hatalmasra tud nyílni, de a Brandon LaFellnek (WR) adott TD passznál is lemaradt mint a borravaló (kb 15 yarddal), és sajnos nem ez az első eset idén.

Na és még ez is… SuperCam, SuperMan stílusban az end zone-ba repül. Mi meg asszisztálunk, az amúgy sem kis ego tovább fejlődéséhez…

Mike Tolbert fullback-kel, és a Carolina futójátékával is olyan szinten nem bírt senki semmit csinálni, hogy az valami félelmetes volt. Az igazság az, hogy ez a Tampa Bay, és ez a defense nem kapott megfelelő felkészítést a mai napra. És míg az elkapók közül Steve Smith-t, Revis a mai napon is ügyesen kivonta a játékból, sajnos a harmadik játékrészben ismét megsérült. Ez pedig aztán végképp megpecsételte számunkra a mérkőzést.

Az éremnek ugye mindig két oldala van, és ha talán az offense képes a mai napon bármit is mutatni, akkor legalább az óriási verést elkerüljük de nem. Schiano mester ismét bebizonyította, hogy hozzá nem értése nem ismer határokat. Működőképes blitzeket nem tudott mára a gameplan-ba tenni. A liga legjobb front seven-je ellen egyfolytában középen rohangál. Ráadásul mindezt több yardos szituációkban, a csodára várva. Ismét tele a mérkőzés hibás játékhívásokkal, de persze kiemelhetjük egyes személyek nem létező teljesítményét is. Illetve, hogy miért akar az edzőbá Rian Lindellel 53 yardos mezőnygólt rúgatni fel nem foghatom. Annyiszor bebizonyította már, hogy még 35 yard fölött is nehezen talál kapuba, hogy hihetetlen. (Connor Barth kosarazni van tudjátok!)

Mike Glennonnak nehéz napja volt…

Aztán ott a támadófal. Bár odaadtuk a hónap játékosa címet Davin Joseph-nek, ma egyszerűen sem ő, sem senki nem tudta megvédeni Glennont, az pedig egy dolog, hogy folyamatosan nyomás alatt kellett játszania, de ötször oda is vágták. Kifejezetten élvezetes volt nézni, ahogy Donald Penn bámul, mint borjú az újkapura, keresvén a defensive endet akit fel kéne tartania, miközben az már rég, és kb két másodperc alatt sexuálisan megzaklatta Mike Glennont.

Akit szintén az egekig magasztaltunk mostanában, de a mai mérkőzésen szegény nulla volt. 21 átadásból 14 sikeres, 180 yard, 0 TD, és 1 interception.(Persze az is már az ellenfél red zone-jában.) Tudom, tudom… nyomás alatt játszott, meg újonc irányító meg amúgy is. De ilyet csinálni pontszerző szituációban, még újonctól is sok, és elfogadhatatlan! Most komolyan, ez mi ez?

Az igazság az, hogy a védelem az első perctől nem volt képes megállítani a Carolina-t. Ginn, Tolbert (aki fullback létére majd 100 yardos mérkőzést hozott), Olsen és a többiek folyamatosan verték Revist, Goldsont. És ahogy haladtunk előre, úgy az offense is összeomlott, a hibás játékhívásoknak, és a teljes kilátástalanságnak köszönhetően. Greg Schiano-t, ellentmondást nem tűrően ki kell rúgni a szezon végén, mert különben játszhatnak itt bármilyen zseniális játékosok, jövőre is ez lesz. Schiano nem képes összerakni sem egy tisztességes csapatot, sem egy tisztességes gameplant.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Címkék: alapszakasz