Turnoverek mérkőzésén nyert a Buccaneers

A múlt héthez hasonlóan ezen a héten is egy 6-27-es eredmény született, bár ezúttal mi nyertük a mérkőzést hazai pályán. És ahogy a címből is kitűnik, egy rengeteg labdaeladással tarkított, csúfos kis találkozó volt ez, melyet az döntött el, hogy a Buccaneers-ben található egy Bobby Rainey, és egy Vincent Jackson is, míg Buffalo-ban nem.

Bár a beharangozóban kiemeltem, hogy a Bills védelme milyen szépen is be van rendezkedve a futás ellen. Ehhez képest rögtön a második játékhívásban, szaladt Bobby Rainey egy olyan arcpirító touchdownt, hogy a Bills védői szerintem egy darabig nem merészkednek az utcára Buffalo-ban. Míg több linebacker rossz irányba mozdult, addig a bébi karokkal megáldott Rainey olyan szépen eltartotta magától a majd 110 kilós Kiko Alonso-t, hogy azt öröm volt nézni. Bobby Rainey, és a Bills védelmének közös munkássága révén pedig máris megszületett a mérkőzés első touchdownja. Egy 80 yardos futással.

Bobby Rainey 80 yardos TD futása!

A Bills futás elleni védelmének javára legyen írva, hogy ezt követően még 21 próbálkozása volt Rainey-nek, de ezek összességében 47 yardra sikerültek. Így azért mondhatni, hogy már figyeltek a továbbiakban a futóra. De ezzel a 80 yardos TD-vel, így is 127 yardot teljesített Rainey, ami igen szép eredmény.

Ha nyögvenyelősen is, de egy mezőnygóllal közelebb került hozzánk a Bills, azonban szerencsére mi sem hagytuk abba a pontgyártást. És bár előzetesen Vincent Jackson (WR) két edzést is kihagyott a héten, valamint egészen a meccs előtti pillanatig úgy volt, hogy sérülés miatt nem fog pályára lépni. Mégis csak játszott. Három elkapást mutatott be a mérkőzésen, és 70 yardot szerzett ezzel. Így ezen a meccsen került 1000 yard fölé. És nem mellékesen, ő szerezte második touchdownunkat is. Miután a támadó egység levezetett 9 játékból 80 yardot, az akciót Jackson fejezte be egy 38 yardos, hat pontot érő elkapással. Így már az első játékrészben hatalmas előnyre tett szert a Bucs.

1209_2meccsVincent Jackson, és Mike Glennon ünneplése az end zone-ban! “Ezredes” lett az elkapó!

A második játékrészben egyértelműen a Bucs dominált. És úgy fest megállta a helyét a közhely, hogy az az újonc irányító fog alulmaradni a mérkőzésen akire a nagyobb nyomást sikerül helyezni. A “nagy nyomásból” pedig szépen kijutott a mai napon EJ Manuel-nek, és Mike Glennonnak is. Azon túl, hogy szegény Manuelt hét alkalommal sack-eltük a mai napon. Sikerült még bemutatnia 4 interceptiont is! Rögtön így kezdte a második játékrészt. A labdát Lavonte David kezébe dobta, de ebből a támadásból nem lett semmi sem, hisz Glennon nagyon udvariasan vissza is szolgáltatta azt, amit Jairus Byrd (S) halászott le Vincent Jackson elől. Persze aki azt hiszi, hogy a Buffalo ezúttal tudott élni a lehetőséggel, az nagyon messze jár az igazságtól. Hisz EJ Manuel ismét visszaadta a bogyót nekünk. Ezúttal Johnthan Banks (CB) helyezkedett nagyon ügyesen, és kísérte kiválóan emberét. Így a passz az ő kezében landolt. Ezzel a támadási lehetőséggel már tudtunk élni. Meg is tettünk kőkemény hat yardot, és ismét egy hosszú kísérletet bíztunk Ryan Lindellre. Aki be is tudta rúgni azt a mezőnygólt 53 yard távolságból.

1209_3meccsEJ Manuelnek ma kijutott a jóból! Itt épp Darrelle Revis vitte be a sack-ket!

A Bills szerencsétlenkedése tovább folytatódott. Hisz a mai mérkőzést sem úszták meg fumble nélkül. Ezúttal McKelvin kezei közül esett ki a labda, egy punt visszahordást megelőzően. A lasztit be is gyűjtötte Dashon Goldson, így a Buccaneers jöhetett a Bills 21 yardos vonaláról. Mike Glennon azonban nem lacafacázott, élből eladta a labdát, a red zone-ban. Ez volt már az ötödik turnover a mérkőzésen! Míg a védelmek mindkét oldalon kitettek magukért, addig a támadóegységek folytatták szerencsétlenkedésüket. Punt követett puntot, majd végül egy 57 yardos támadássorozatot követően a Bucs törte meg ismét a csendet. Hosszú hallgatás után, az újonc tight end Tim Wright hallatott magáról. És egy 5 yardos TD elkapással 3-24-re módosította az eredményt, még a második félidő kezdete előtt.

A második félidőben ismét fel tudott egy mezőnygólnyival zárkózni a Bills. De összességében EJ Manuel ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. Nem kellett sokat várni következő labdaeladására. Az interceptiont ezúttal a linebacker, Mason Foster regisztrálta. A Buccaneers azonban ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel. És bár csapatunk nagy arányú győzelmet aratott, a legkevésbé sem az offense teljesítménye miatt. Mike Glennon nem élete mérkőzését fogta ki, bár tagadhatatlanul voltak szép megoldásai. Mindössze csak 9 átadása volt sikeres 25 próbálkozásból. És csak 90 yardot tudott passzolni. A második félidei teljesítménye pedig az egész támadóegységnek csapnivaló volt. Összesen 44 yardot tudott 2 negyed alatt megtenni. Mind a passz, mind a futójátékot ideértve, ami nagyon kevés!

Ezt a meccset egyértelműen a védelem nyerte számunkra. Megszületett a negyedik interception is a Bills részéről. Ezúttal pedig ismét Lavonte David vette le a labdát. Aki ma is fenomenális formában játszott, de gondolom ezt már mondanom sem kell. 9 szerelés, 1 sack, 2 interception. Lavonte David igencsak lehetne akár az év védőjátékosa is. Ehhez képest a jelenlegi állás szerint a Pro Bowl-ra sem fog kijutni. Ami azért több mint nevetséges, és úgy gondolom hűen példázza, hogy a mostani rendszer nem igazán működőképes. Ha pedig a védelem érdemeit emeljük ki. Mindenképp meg kell említeniWilliam Gholstont. Persze kiemelhetnénk az egész csapatrészt, hisz mindenki kiválóan játszott.Darrelle Revis például bemutatott egy gyönyörű sack-et, ahogy Gerald McCoy, vagy Mark Barron is. Azonban az újonc Gholstont nem igazán láttuk korábban sokat játszani. Hisz játéklehetőséget még nem igazán kapott pozíciójában. Eddig inkább Da’Quan Bowers-t, és Daniel Te’O-Nesheimet részesítette előnyben az edzőgárda. Utóbbi pedig úgy néz ki, nem csak tőlünk kapta meg a citromdíjat, hisz ezúttal Gholston kapott több lehetőséget. Aki egész szép kis színt vitt ma a pass rush-ba. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint a két zsákolás amit a mai napon szerzett.

1209_4meccsLavonte David ma is felülmúlta önmagát. 9 szerelés, 1 sack, 2 interception!

Visszatérvén a mérkőzéshez, az előnyünket tovább növelhettük volna. Ha a harmadik játékrészben a bírók megadják Vincent Jacksonnak a touchdownt. Melyet az elkapó közel a széléhez húzott le. Így a játékvezetők sikeretlen passzt ítéltek. (Én TD-nek láttam.) De igazság szerint a mérkőzés kimenetelét nem befolyásolta. A TD helyett egy 32 yardos mezőnygólt értékesíthetett Rian Lindell. A Bills pedig folytatta a szélmalom harcot, és C.J. Spiller majdnem futott is egy 83 yardos touchdownt, de Mark Barron egyértelműen elérte volna, ha nem szabálytalan eszközökkel tartják vissza. Így holding miatt vissza is fújták a játékot. A Buccaneers defense pedig megálljt parancsolt a továbbiakban az egész nap csak szenvedő Bills támadóegységének. Kialakulhatott tehát a fent látott végeredmény, a negyedik győzelmünk a szezonban. És jelen állás szerint a kilencedik helyre csúsztunk a draftcetlikért folytatott harcban.

Jövőhéten ismét Tampában lesz mérkőzés, ahol a San Francisco 49ers csapatát fogjuk vendégül látni.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com