Bill O'Brien lehet a Vikings új vezetőedzője

Bill O'Brien_1Könnyen elképzelhető, hogy a jelenleg az NCAA-ben tevékenykedő edző, jövőre már a Vikings csapatát irányítja. A következő idény a változások idénye lesz, legalábbis reméli sok vagy minden Vikings fanatikus. Katasztrofális évet hozott a csapat, de talán nem is ők okolhatók a vereségért, sokkal jobban fogható ez a vezetőedző és csapatának melléfogásaira.

Leslie Frazier negyedik éve vezeti a Vikings csapatát és ezen időszak alatt, mindössze 1 értelmes szezont tud felmutatni a többi három katasztrofálisan gyenge volt. Már-már rettegve ülünk le hétről-hétre a mérkőzéseket megnézni és várjuk, hogy az amúgy nem egy elveszett csapattal milyen ócska játékot fog játszatni az edző gárda.

Éppen ezért a vezetőség lépésre szánhatja vagy már szánta is el magát ebben az ügyben. Tudni illik, hogy egy hír szerint Leslie Frazier visszatérésére az esély a következő szezonban annyi, mint hogy idén rájátszásba jutunk. A Vikings nem Frazier-el képzeli el a jövőt éppen ezért állítólag lépéseket is tett.

Jelentések szerint a Minnesota Vikings már fel is vette a kapcsolatot Bill O’Brien-el, aki jelenleg a Penn State Nittany Lions vezetőedzője. Kérdezhetnénk sokan, hogy egy egyetemi football edző mennyivel lenne jobb, mint Frazier.

Bill O’Brien igaz, hogy jelenleg egyetemi csapatot irányít, de korábban évekig dolgozott a New England Patriots csapatánál WR/QB edzőként, de 2011-ben Offensive koordinátor is volt a New England csapatánál.

2012-től ő irányítja a Penn State csapatát. Eddigi két éve alatt mindig pozitív mérleggel zártak, sőt 2012-ben megnyerte az Év edzője díjat a BIG10 -en belül és az ESPN is őt választotta az Év edzőjének. Megkapta továbbá a Paul “Bear” Bryant díjat is. Tehát minden szempontból jól ment neki  és csapatának a 2012-es idény, ami idén sem lett rosszabb.

O’Brien támadó szellemű vezetőedző. 2007 és 2012 között nagy hatással volt a New England Patriots támadójátékára. 2011-ben például neki jelentős szerepe volt abban, hogy a csapat Super Bowl-t játszhatott. Jó lenne egy olyan edző, aki el lesett pár trükköt Bill Belichick-től.

Rajtunk kívül állítólag még a Houston Texans is érdeklődik az edző iránt, így majd a későbbiekben derülhet ki, hogy mi is lesz a döntés. Egy biztos, hogy ennek a Musgrave-Frazier párosnak mennie kell.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com