Mike Sullivan lenne a legjobb döntés?

John Mara szerint (is) az offense javításra szorul és személyi változások is elképzelhetőek. Sokan az offensive coordinator Kevin Gilbride távozását vizionálják és a média Mike Sullivanről pletykál. Sullivan legutóbb a Tampa Bay Buccaneers támadó alakulatáért felelt, korábban pedig csapatunknál volt QB és WR edző, így érthető, hogy bedobták a nevét.

Sokak szerint ő a real deal, azonban azt is érdemes elolvasni, amit a Bucs Nation ír róla:

"Mike Sullivan érdekesen teljesített. Tavaly kiváló coordinator volt, segített Doug Martinnak olyan évet futnia amelyet Bucs running back még nem produkált és Josh Freeman is rendkívül robbanékonynak, igaz inkonzisztensnek tűnt. Idén azonban minden atomjaira hullott. Az offense teljesen hatástalan volt, nem tudtak futni, nem tudtak passzolni, Freeman borzalmasnak nézett ki és Mike Glennonnak hiába voltak szép pillanatai, nem a megfelelő szinten teljesített.

Számos probléma a játékosok, számos a sérülések miatt következett be, de Sullivan nem tudott velük mit kezdeni. A passzjáték arra késztette az irányítókat, hogy rendszeresen kockázatos átadásokat adjanak - igaz ez az idény előrehaladtával megváltozott. Az idény fele elment mire sikerült hatékonnyá tenni a futójátékot és a mérkőzések második félidejére teljesen leeresztett a csapat, nem jöttek be a félidei változtatások.

Mike Sullivan úgy érkezett Tampába, hogy a Kevin Gilbride féle offense-t hozza magával és hogy képes az irányító fejlesztésére, de egyikről sem tett bizonyosságot. Ugyan Tim Wright sokat fejlődött, több RB is jól szerepelt és Vincent Jackson is egyenletesen jó játékot nyújtott, de ezekkel szemben sajnos számos negatív tényezőt is láthattunk. A legnagyobb ami befeketíti Sullivan nevét, hogy a Buccaneers offense a liga alján végzett."

Lássuk hát a Tampa Bay támadó alakulatának 2012-es és 2013-as számait:

2012
Total Offense: 363.8 yards per game (9th)
Points: 24.3 per game (13th)
Yards Per Play: 5.8 (8th)
Passing Yards: 3,983 (10th)
Rushing: 114.8 yards per game (15th)

2013
Total Offense: 277.0 yards per game (32nd)
Points: 18.0 (30th)
Yards Per Play:4.5 (31st)
Passing Yards: 2,820 (32nd)
Rushing: 110.8 yards per game (22nd)

Gondolom a különbséget nem kell hangsúlyozni. Első hallásra nem tűnt rossz ötletnek Sullivan megszerzése, így azonban komoly kétségek merültek fel bennem. Biztosan ő az az ember aki kell nekünk? Csapatunk offense-e sem nyújtott fényes teljesítményt 2013-ban, de tényleg egy olyan franchise-tól kellene OC-t hozni, akik még minket is alulmúltak?

A másik probléma, hogy Kevin Gilbride irányítása alatt "tanulta" a szakmát. Évekig alatta dolgozott és a Bucs-nál is hasonló sémát vártak tőle. Közel sem valószínű, hogy a kellő változásokat látnánk.

Azt se feledjük, hogy Gilbride-nak jóval nagyobb tapasztalata van, két Super Bowlt is nyert már csapatunkkal offensive coordinatorként. Ehhez képest ebben a szerepkörben Sullivannek egy jó idénye volt, utána pedig teljes csődöt mondott. Nem tudhatjuk melyik tendencia folytatódna visszatérésekor, de azt gondolom a jelenlegi állapot sokkal biztosabbnak tűnik.

Ha mindenképp vissza kellene hozni Sullivant én leginkább QB coach-nak hoznám vissza. Korábban dolgozott már Manninggel, jól is szerepelt irányítónk nála, ismerik egymást. Ez a szerepkör működött, offensive coordinatorként azonban egy jó és egy gyenge szezont húzott le eddig. Gilbride-dal pedig a néhány rossz mellett sok jó éve is volt Eli-nak. Valószínűleg Coughlin ragaszkodni fog coordinátorához, igaz nem tudjuk még Reese és Mara hivatalos álláspontját sem. Ha mindenképp Gilbride utódját kellene megtalálni akkor viszont más irányba mozdulnék el. Ti hogy látjátok?

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: joebucsfan.com