Draft 2014 - Trent Murphy (DE)

Poszt: Defensive End/OLBmurphy.jpg

Egyetem: Stanford

Méretek: 6-6, 261

Murphy középiskolai játékosként nem számított elit prospectnek, elsősorban nyugati parti csapatok szerették volna soraik között látni. Annak ellenére, hogy családja gyakorlatilag az Arizona State Egyetem szomszédságában lakott, ő nem a kézenfekvőt választotta, hanem a Stanford egyetemre ment, ahol a futball csapat mellett az atlétikai csapat tagja is lett.

Freshman éve gyakorlatilag a Cardinal védelmébe való beilleszkedéssel és tanulással telt, éles meccsen nem lépett pályára. Másodévesként a tanulással töltött év kifizetődni látszott, amikor a Sacramento State elleni nyitómeccsen rögtön sackkel jelentkezett. Azonban szerencsétlenségére a következő mérkőzésen lábtörést szenvedett és kiderült, hogy az egész hátralevő szezont kénytelen kihagyni, így végül erre az évre igénybe vette a medical redshirt lehetőségét.

2011-ben harmadévesként visszatért a pályára és igencsak olyan formát mutatott, mint aki már régóta éhezik a játékra. Az idény összes mérkőzésen a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára és végül 40 szereléssel zárt, elért 6,5 sacket és 10 TFL-t, aminél csak Chase Thomas szerzett többet az csapatban.

Junior szezonjában egyértelműen a védelem vezéregyéniségei közé emelkedett és játékával is kitűnt, ami nem egyszerű, ha valaki olyan linebacker sorban játszik ahol Chase Thomas és Shayne Skov is megtalálható. Kiváló évet zárt, 10 sackjével és 18 TFL-lel a legjobb volt csapatában, emellett 56 szerelést is összeszorgoskodott, valamint a Washington ellen 40 yardos TD-re hordta vissza a Keith Pricetól leszedett passzt. Nem meglepő, hogy a szezon végén beválasztották a PAC-12 Konferencia első csapatába, és több szervezetnél is bekerült az All-American válogatottba. A mostani idényben is jól megy neki a játék, az eddigi 5 meccsén 4 sacknél jár és 6-szor vitte le az ellenfelet az LOS mögött, és már idén is van interception return TD-je, ezúttal e a Washington State ellen.

Murphy remek felépítésű játékos, aki méretéhez mérten fürge és atletikus. Sokoldalú, a védelem több posztján is bevethető. A Stanfordon többnyire 3-4-es külső linebackert játszott, de megfordult 4-3-as DE-ként is. Veszélyes passrusher, gyors az első lépése és remekül használja erejét a védőfalemberekkel szemben. Jól használja a kezeit, és több passrush mozdulatot is ismer, de jóval konzisztensebben kell használnia ezeket a képességeit. A legnagyobb erőssége a sokoldalúsága, több poszton is bevethető, képes veszélyeztetni az irányítót és a futás ellen is jó munkát végez. Van tapasztalata passz védekezésben is, mind zónázásban, mind emberfogásban. Testalkata miatt nem elit az irányváltási képessége, nem igazán laza a csípője, a gyors irányváltás nem ez erőssége, akár passrushról, akár passz védekezésről van szó. A futás ellen kiegyensúlyozottabbnak kell lennie, képes nagy játékokra, de előfordul, hogy OLB-ként kizárják a játékból. Viszont hosszú karjai és jó szerelési készsége segíti futás ellen is.

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu