Draft 2014 - Eric Ebron (TE)

Poszt: Tight End

Egyetem: North Carolina

Méretek: 6-4, 245

A North Carolina-i srácot középiskola után az ESPN a 8. legjobb tight endnek rangsorolta országosan, míg több másik mérvadó oldal hátrébb, a 20. hely környékére taksálta. A középiskolában még védőként is szerepelt, defensive end poszton például 13,5 sacket ért el végzősként.  A toborzáskor a hazai pályát választotta és a Tar Heels mellett kötelezte el magát 2010-ben. Első 2011-es szezonjában 10 mérkőzésen jutott szóhoz, és 10 elkapást, 207 yardot valamint 1 TD-t írhattak fel a statisztikáiba. Ezzel csapaton belül az 5. legjobb elkapó lett szezon végén. Elsősorban hosszú passzoknál keresték, 5 elkapása is 20 yardnál hosszabb volt.

2012-es második szezonjában már kezdőként számolt vele Fedora edző és 11 mérkőzésen küldte pályára Ebront. Ebben az idényben már 40 elkapást szorgoskodott össze, amikből 625 yardot és 4 touchdownt ért el. Ez az iskola történetének egyik legjobb tight end teljesítménye volt a történelem során. Elkapott yardok tekintetében például Mike Chatham 1979-es rekordját múlta felül. Az ACC konferencia történetében is csak két játékos ért el több yardot tight end poszton, egy szezon során. Ők Vernon Davis és Heath Miller, a San Francisco és a Pittsburgh kiválóságai. Csapaton belül övé lett a második legtöbb elkapás, és elkapott yard egyaránt. Mind a 11 mérkőzésén volt legalább két elkapása. Év végén az ACC konferencia második csapatába választották.

6,4-es magasságához 235-245 font körüli súly tartozik. Rendkívül atletikus játékos, aki az elmúlt években sokat dolgozott technikáján. Mind blokkolásban, mind elkapásoknál vannak hiányosságai, ám ezeket rövid úton pótolni tudja. Csak harmadéves, így akár végzős szezonjára is maradhat Carolinában, igaz egy új irányítóval a statisztikái le is romolhatnak. Sok szakértő a Saints játékosához Jimmy Grahamhez hasonlítja, elsősorban a már említett atletikus képességei miatt, ám nekem, mint a fekete Brent Celek ugrik be folyton. Ennek talán az az oka, hogy elkapás után rendkívül nehéz földre vinni, képes átgyalogolni egy-egy védőn mielőtt a szerelést megcsinálják rajta. Rögtön első NFL szezonjában a legjobb tight endek közé kapaszkodhat, ha egy megfelelő szintű irányítót kap maga mellé.

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu