Mennyi az esély Toby Gerhart megtartására

Toby Gerhart_1A 2014-es holtidényben sok játékosunk válik szabadügynökké és vannak köztük fontos elemek is. Toby Gerhart már 2010 óta erősíti a Minnesota Vikings csapatát és ezalatt igencsak szívünkhöz nőtt a játékos. Nem azért ismeri őt minden Vikings szurkoló mert részegen randalírozik vagy ül a volán mögé. Toby egy nagyon rendes srác, aki a teljesítménye miatt kerül mindig reflektorfénybe. Persze ez nem annyira könnyű, ha egy MVP árnyékában mozog az ember, de mikor kell rendesen, szívvel-lélekkel odateszi magát és a maximumot hozza. Gerhart munkamorálja dicséretet érdemel.

Mi mindannyian szeretjük Toby “White Thunder” Gerhart-ot, ezt nem nehéz kitalálni. Azonban van egy szomorú tény vele kapcsolatban. Ez az, hogy ő idén már szabadügynök lesz, mivel lejárt az újoncként kötött 4 éves megállapodása a Minnesota Vikings együttesével.  Egy kiváló futóról van szó, aki bármikor be tudott ugrani és jó teljesítményt lehozni.

Most pedig úgy néz ki, hogy véget ér a pályafutása nálunk. Na persze ez nem azért van mert nem jó, csak éppen nem biztos, hogy ő is kíván még éveket lehúzni második számú futóként, holott máshol simán lehetnek kezdő játékos is. Ezt már korábban is megemlítettük, hogy az NFL-ben vannak olyan csapatok, ahol Gerhart simán kezdő futó lehetne.

Idén talán ez a pillanat is elérkezett. Mivel szabadügynök, így bárki megszerezheti. Azt, hogy esetleges új szerződést kapna a Vikings csapatától még nem hallottunk, még egy kósza pletykát sem.

Vannak olyan csapatok a ligában, ahol Toby Gerhart megoldást jelentené a futóproblémákra, mert Gerhart simán lehetne olyan futó, aki egy idényben összefut 1300-1500 yardot. Van egy két csapat, ahol ennyi yardot két vagy három játékos sem termel futásból.

Leginkább a Cleveland Browns csapatát emlegetik Gerhart-al kapcsolatban. Az Ohio-i csapatnál Richardson távozása óta nem igazán van futójáték, McGahee nem jelentett megoldást csupán egy gyenge próbálkozást. A Browns-nál 14 játékos összesen csak 1383 yardot tudott összehozni idén a csapatnak. Ezt véleményem szerint Gerhart egymaga überelné.

A Cleveland mellett még a New York Jets, a Carolina Panthers és még az Atlanta Falcons csapatát is bedobták vele kapcsolatban. Jó lenne mégis megtartani őt, de karrierjének jót tenne, ha szintet lépne és kezdőként sok lehetőséget kapna, de ezt ugye nálunk nem fogja megkapni. A környezetváltozás jót tehet neki, de ez még a jövő zenéje.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com