Zimmer: "Kitartó okos és agresszív csapatot akarok

Mike Zimmer_3A Vikings újdonsült vezetőedzője pénteken megtartotta első sajtótájékoztatóját. Bár hivatalosan már szerdán kinevezték az új vezetőedzőt, az első sajtótájékoztatóra egészen péntekig kellett várnia a médiának. Nagy érdeklődés van Zimmer iránt, aki máris nagyon nagy kedvenc lett a Vikings körében. A rajongók, játékosok és mindenki úgy véli ő az az ember, aki dicsőséget hozhat a Minnesota Vikings-nak.

Zimmer előtt még a Vikings tulajdonosa Mark Wilf és a general manager Rick Spielman is elmondott pár szót. Többek közt arról is beszéltek, hogy nagyon örülnek, hogy Zimmer elfogadta az ajánlatukat, mert nagyon hosszú volt ez a procedúra, de sikerült eredményesen zárni.

Spielman, hogy az elmúlt egy hét alatt 8 edzőjelölttel interjúzott, de végül sikerült kiválasztani azt, aki a legjobban illik a csapathoz. Ezután megkapta a szót Zimmer.

“Eltökélt vagyok ahhoz, hogy bajnokságot hozzak Minnesota-nak, alig várom már, hogy munkába álljak.” – mondta el Zimmer.

Megemlítette azt, hogy a nem egyénenként kell nyerni, hanem csapatként.

“A Vikings tele van tehetséges, fiatal játékosokkal, akik nagyon elszántak. Azt akarom, hogy a Vikings kitartó, okos és agresszív játékot mutasson. Fáradhatatlanul fogunk dolgozni, hogy a közös célunkat elérjük.” – folytatta.

Zimmer elmondta, hogy szeretné, ha a rajongók büszkék legyenek csapatukra és kiérdemeljék a tiszteletüket.

“Bízom magamban, hogy megfelelő tudással segíteni fogom a csapatot. Elhivatott vagyok a cél érdekében. Azt szeretném, hogy a másik 31 csapat meglássa, hogy itt vagyok és készen állok arra, hogy a Vikings vezetője legyek.” – mondta el a vezetőedző.

Az interjún megkérdezték őt, hogy a stáb hogyan fog felépülni, illetve, hogy milyen változások vannak, lesznek. Zimmer erre annyit válaszolt, hogy még jelenleg is dolgoznak az edzői kar végső kialakításán és egy későbbi időpontban fogják csak bejelenteni a végső döntéseket. (Mindenki már kész tényként könyveli el, hogy Norv Turner lesz az offensive koordinátor és George Edwards pedig  defensive koordinátor, de ezek közül még egyiket sem jelentették be hivatalosan, így addig még Musgrave és Allen van ezen a poszton. Idő kérdése a váltás.)

Aztán elhangzott egy olyan mondat, ami még most igen meglepően hangzott és talán nagyon sokakat sokkolóan érintett. Zimmer elmondta, hogy nekünk lesz a legjobb irányítónk a divízióban. Bár arra a válaszra, hogy a jelenlegiek közül ki lesz ott jövőre is, arra csak annyit mondott, hogy ezt még túl korai lenne megmondani.

A védelemről is esett pár szó:

“Egy jó és erős rendszert akarunk felépíteni. Most mindegy, hogy 4-3 vagy 3-4, a lényeg, hogy a futást megállítsuk és az irányítót a földre vigyük. Azt üzenem a játékosoknak, hogy ha eljössz játszani a Vikings csapatába, akkor egy egész napos munkák várnak rád.” – mondta Zimmer.

A védelem felállása tehát még nem eldöntött, de azt mondta, hogy majd az előszezon meccseken talán tesztelgetnek.

Arról nem nyilatkozott, hogy meg lesz-e tartva bármelyik edző, aki Frazier irányítása alatt is itt szolgált.

Az egyik riporter a feleségéről kérdezett, Zimmer csak annyit válaszolt, hogy “ő most nagyon büszke lenne rám”. Tudni illik, Zimmer felesége Vikki 2009. október 8-án váratlanul elhunyt Ohio-i otthonukban. Talán nem volt a legokosabb döntést a riportertől róla kérdezni.

Zimmer immáron hivatalosan, is be lett mutatva a sajtónak. Most következik majd az edzői stáb átszervezése, mert az lesz bőven.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com