Norv Turner a Vikings új offensive koordinátora

Norv Turner_2Mostantól új koordinátor dirigálja a támadókat, Norv Turner csatlakozik a stábhoz. Napok óta benne van a levegőben, hogy Norv Turner lesz a Vikings új támadó koordinátora és most már tényleg megszületett az egyezség, így már biztosan állíthatjuk, hogy Norv Turner a Vikings új offensive koordinátora.

Norv Turner még ma is az egyik legjobb koordinátor az NFL-ben. Most ne abból induljunk ki, hogy a Browns-nál igencsak melléfogtak, mert annak ellenére, hogy az évek óta tartó irányítóválság kellős közepén hozták őt oda Childress helyére, egész sokat kihozott belőlük. Annak ellenére, hogy a Browns 3 kezdőirányítóval játszott a szezonban sikerült Turner-nek olyan támadójátékokat elérni, ami a liga passzokat tekintve a 11. helyen zárt. Futójáték terén nem örvendeztette meg az Ohio-i csapat szurkolóit a 27. helyezés a futott yardok tekintetében, de a harmadik forduló után elcserélték a talán egyetlen használható RB-jüket, Trent Richardson-t.

Ezek után a futójáték már csak szenvedés volt Cleveland-ben, de így is jobbak voltak 5 csapatnál.

Norv Turner még játékosként csak egyetemen játszott. Ami jó hír, hogy az Oregon egyetemen irányítóként szerepelt, így talán segítheti a nálunk is évek óta fennálló irányítógondot.

Turner 6 évig volt a San Diego Chargers vezetőedzője, de előtte a Redskins és a Raiders csapatánál is megfordult. Támadó koordinátori feladatot sem egy éve kezdte, mert Cowboys-nál, a Dolphins-nál a Chargers-nél és a 49ers-nél is volt ebben a pozícióban, sőt még a USC-n is.

Norv támogatja az agresszív vertikális passzjátékot, ami a fiatal csodagyerek Cordarrelle Patterson és a veterán Greg Jennings számára is nagyon jó lehet. Ne menjünk el amellett a tény mellett, hogy Turner nagy figyelmet fordít a tight end játékokra. Az ő keze alatt vállt klasszissá Antonio Gates és a mára igen népszerű Jordan Cameron is a Browns-ból. Ez a tény mindenképpen jó Kyle Rudolph-nak, aki már most is a liga elitjébe tartozik TE poszton, de ha még több lehetőséghez jutna, kitudja mikre lenne képes.

Nálunk nagyon nagy hangsúlyt fektettek a futójátékra, érthető hiszen rendes irányító híján csak Peterson-ban bízhattak. Nem volt meg az egyensúly a játékválasztások közt, így ha a futás nem ment, akkor is csak azt erőltettük passzt nagyon ritkán hívtunk be. Turner feladata lesz, hogy megtalálja az egyensúlyt a passz és a futójátékok között, ehhez persze szüksége van egy jó irányítóra.

A holtszezonban csere útján, szabadügynöki piacon vagy a drafton mindenképpen fogunk hozni egy megfelelő irányítót. Turner valószínűleg csak úgy írta alá a szerződést, ha neki is adnak beleszólási jogot iránytóválasztás terén. Szerintem ezzel még Speilman is tisztában van.

Turner edzői pályafutása kronológiai listába szedve:

19751976–1979

1980

1981–1983

1984

1985–1990

1991–1993

1994–2000

2001

2002–2003

2004–2005

2006

2007–2012

2013

2014

University of Oregon
(graduate assistant)
USC
(wide receivers coach)
USC
(defensive backs coach)
USC
(quarterbacks coach)
USC
(offensive coordinator)
Los Angeles Rams
(Wide Receivers Coach)
Dallas Cowboys
(Offensive Coordinator)
Washington Redskins
(Head Coach)
San Diego Chargers
(Offensive Coordinator)
Miami Dolphins
(Offensive Coordinator)
Oakland Raiders
(Head Coach)
San Francisco 49ers
(Offensive Coordinator)
San Diego Chargers
(Head Coach)
Cleveland Browns
(Offensive Coordinator)
Minnesota Vikings
(Offensive Coordinator)

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com