Elszakadt NaVorro Bowman kereszt és oldalszalagja is

Tegnap kiderült, hogy elszakadt a San Francisco 49ers linebackerének, NaVorro Bowman-nek kereszt és oldalszalagja is a bal térdében. A hírek szerint az oldalszalag pihentetéssel rendbe fog jönni viszont a keresztszalagot meg kell műteni a közeljövőben. A jelentések alapján nem olyan súlyos a védő állapota mint az elsőre kinézett és bizakodnak benne, hogy a linebacker teljesen felépül a 2014-es szezon kezdetére.

Bowman a Seattle Seahawks elleni vasárnap esti főcsoportdöntő mérkőzés utolsó negyedében sérült meg. 8:54 volt hátra a mérkőzésből amikor megpróbálták megállítani az ellenfél elkapóját Jermaine Kearse-t a gólvonal előtt és a segíteni igyekvő safety Eric Reid nekivetődött Bowman lábának.

Bowman szenzációs szezonja sajnos borzasztó véget ért. A linebackert az Év legjobb védőjátékos díjának esélyesei között tartják számon az idei produkcióját követően. A 49ers offseasonjának fontos részét képzi majd, hogy megfelelően kezeljék Bowman rehabilitációját.

A sérülésről készült videóért kattints IDE!

Nem Bowman volt a 49ers egyetlen sérültje hiszen a bal guard Mike Iupati is megsérült a mérkőzésen. Iupati lábszárában eltört egy csont de az guard esetében nem lesz szükség műtéti beavatkozásra. A jelentések szerint körülbelül 8 hetet vesz igénybe a teljes felépülés.

(nfl.com, Fotó: sportcitychefs.com, sfgate.com)