Draft 2014 - Marquise Lee (WR)

Poszt: Wide Reciever

Egyetem: USC

Méretek: 6-0, 195

Lee atlétaként került a Southern California egyetemre, ahol magasugrásban, távolugrásban és váltó futásban is szép eredményeket ért el. Ez után csatlakozott a football csapathoz, 2011-ben. A szezonban rögtön kezdőként számítottak rá a jelenleg a Billsben játszó Robert Woods párjaként. Nyolc meccsen volt kezdő, és mind a 12 mérkőzésen pályára lépett az idényben. 73 elkapással, 1143 yardal és 11 elkapott touchdownal zárt.

Visszahordóként is használta Lane Kiffin edző, amely űfajban is jól muzsikált. 10 próbálkozásból egy TD-t hordott vissza. Woodsal alkotott kettősük összesen 184 elkapást és 2435 yardot rakott össze, aminek köszönhetően a Trojans történetének legjobb elkapó párosává váltak. Szezon végén a Pac-12 konferencia, támadó újonca címet is bezsebelte, megosztva az Oregon-i DeAnthony Thomasal. A Pac-12 második csapatába választották.

2012-ben már kirobbanthatatlan volt a kezdőből. Mind a 13 meccsen játszott. Elképesztő mennyiségű, 118 elkapással és 1721 yarddal zárt, 14 TD elkapás mellett, valamint ebben az évben is volt egy visszahordott hatpontosa. 9,1 elkapást átlagolt meccsenként, 132,4 yarddal, amivel az egyetemi bajnokság 2. legjobbja lett mindkét kategóriában. 16 korábbi USC rekordot döntött meg, amiből 5 Pac -12 konferencia rekord is. Az Arizona elleni meccsen például 16 elkapást, 345 yardot és 2 TD-t sikerült elérnie, ami talán mondanunk sem kell hatalmas rekord.

Ez után a meccs után a Chip Kelly edzette Oregon ellen 251 yardot hordott vissza, amit biztosan jól megjegyzett magának Kelly edző is.  Év végén ő lett a Pac-12 konferencia legjobb támadó játékosa díj nyertese, a Paul Warfield díj győztese, valamint a Fred Biletnikoff díjat (legjobb egyetemi elkapó) is bezsebelte, amit USC játékos még soha nem tett meg előtte. A Pac-12 konferencia első és második csapatába egyaránt bekerült. Előbbibe elkapóként, utóbbiba pedig visszahordóként.

Egyértelműen az elsőszámú elkapó prototípusa. A pályán a vonal mellett a legveszélyesebb, gyorsaságával és remek irányváltásaival, hamar le tudja magáról rázni a cornerbackeket. Emellett azonban a pálya közepén is gyakran ér el elkapásokat, amikből ha nem viszik le hamar a földre, akkor képes még néhány plusz yardot is kihozni. Ami hibát fel lehet róni nála, az az, hogy kissé sovány, nem elég izmos, Néhány kiló izmot még mindenképpen fel kell szednie az NFL előtt.

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: tireball.com, bleepingidiots.com