Aqib Talib utálja a Buccaneers-t!

Az elmúlt pár napban felvetődött a téma, hogy vajon mennyire okolható a Buccaneers korábbi vezetése a problémás játékosok begyűjtésében, illetve elengedésében, meg nem regulázásukban, vagy épp a túlzott szankciók bevezetése miatt.

A közelmúltban azt hiszem mindannyian egyet érthetünk azzal, hogy a legtöbb vitát kiváltott ilyen elengedett játékos Aqib Talib (CB) volt. Akit a 2012-es szezon közepén engedtünk el szinte a semmiért a New England Patriots csapatához. A Buccaneers akkor egy negyedik körös draftcetlit kapott a kiváló cornerbackért.

Talib mindig is balhés játékos volt, de tudvalevő volt ez már egyetemi karrierje alatt is. Az NFL-be kerülése után, rögtön azzal verte ki a biztosítékot, hogy szinte azonnal sikerült összeverekednie újonc csapattársával. De vert ő már taxisofőrt, sőt lövöldözött is. Ez esetben húga egykori udvarlójára. Aztán rengetegszer letette a nagyérdeműnek az esküt, hogy ő bizony megváltozik, és komolyan veszi profi karrierjét.

Idén egészen az AFC döntőjéig jutott újdonsült csapatával, de szegény Talib lelkében valami nagyon mély nyomokat hagyhattak a tampai évek, ugyanis nem bírta megállni, hogy a Boston Heraldnak adott interjúja közben, ne dobjon egy aprócska kritikát a Buccaneers-nek.

“2008 óta vagyok az NFL-ben, De valójában, az NFL-ben, 2012 novembere óta.”

Talib szemlátomást imádja New England-et, hisz költői magasságokba emeli a csapatot, és a futball mennyországhoz hasonlítja ha szóba kerül. Persze a Tampa Bay-vel, nem jutott soha rájátszásba, nem hogy AFC döntőbe. Azonban egyértelműen kijelenteni, hogy a Buccaneers-nek semmi köze nincs az NFL-hez azért kissé balgaság még tőle is.

Persze a Raheem Morris, és a Greg Schiano féle időszak valóban nem a legsikeresebbek a franchise történetében. Azonban én nem hiszem, hogy valaha is kényszerítette bármelyikük arra, hogy taxisokat verjen, lövöldözzön, megutáltassa magát a csapattársaival, vagy hogy eltiltassa magát tiltott szerek használata miatt. Ezért igazán nem lehet hibáztatni a Buccaneers-t, ha Talib nem érezte magát a profik világában, az saját profizmusa hiányának köszönheti. És ezen események sorozata vezetett oda, hogy végül elcserélték őt, a New England Patriots-szal. Az események sorozatának a tükrében pedig lehet, hogy egy értéken aluli csere történt, de a két franchise és a játékos szempontjából mindenképpen jónak mondható. Jónak, hiszem mindegy, hogy mit tett ez a csapat érte, vagy hogy ő mit tett ezért a csapatért. Teljesen egyértelmű, hogy Talib rosszul érezte magát Tampában, és ez sehova sem vezetett. Új helyén viszont megtalálta számításait, és ahogy mondani szokták, ha már jól érzed magad, fogd be a pofád.

Tény, hogy hatékonyabban működik új környezetében, de egykori helyzetéért nem biztos, hogy ezt a franchise-t kéne hibáztatnia…

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com