A Buccaneers elküldte Davin Joseph-et

A napokban elég sokat fejtegettük a támadófal jövőbeni sorsát. Nos Davin Joseph “ügyére” gyorsan pontot tett még a szabadügynök-piac nyitása előtt az új vezetőség, ugyanis a korábbi kétszeres Pro Bowlert, a csapat egyik meghatározó személyiségét elküldték a Buccaneers-től.

A dologról Rick Stroud, a Tampa Bay Times munkatársa számolt be. Tavaly egy nem túl impozáns szezont zárt Joseph, miután az egész 2012-es évet kénytelen volt kihagyni egy sérülés, és egy műtét miatt. Szerződéséből pedig a garantált összegek elfogytak, így a döntés megszületett: a játékos nem ér hatmillió dollárt. Ekkora hely keletkezett most ugyanis a költségvetési sapkában.

Stroud is megerősítette, hogy a csapat próbálta a játékost elcserélni. Ezek szerint a szebb napokat is látott falember nem igazán volt kelendő. Tény, hogy a legrosszabb idényét produkálta az elmúlt években. Davin Joseph még a Bucs 2006-os első körös draft választottja volt, ő volt egyébként az egyetlen Pro Bowler akit sikerült draftolnunk a “zseniális” Bruce Allen féle időszak alatt. 99 mérkőzésen volt karrierje során kezdőjátékos, a 2012-es idényt azonban ki kellett hagynia egy patella (térdkalács) sérülés miatt. Ahogy korábban a 2010-es évet is, egy másik térdsérüléssel bajlódván. Joseph játéka nem volt mindig kimagasló, de a Buccaneers támadóegységének egy megbízható alakja, és vezéregyénisége volt. 2008-ban, és 2011-ben pedig Pro Bowl jelölést is kapott.

Davin Joseph elküldésével a vezetőség egyértelművé tette, hogy kezdő szintű játékosokat akarnak a támadófalba szerezni a piacról. Hisz már korábban is világossá tették, hogy a támadófal megújítása az egyik prioritás az idei holtszezonra. A bal oldali guard, Carl Nicks jövője is kétséges, két ilyen szintű játékos elküldése után azonban nagyon komoly szerződtetéseket várnak a szurkolók. Jon Asamoah, és Geoff Schwartz továbbra is két első számú célpont a szabadügynök piacon, de akad számos más lehetőség is Lovie Smith-szék számára.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com