Az Eagles 16 millióért szerződtette Malcolm Jenkins-t

A Philadelphia Eagles tegnap a szabadügynökpiac nyitását követően bejelentette, hogy szerződtette a New Orleans Saints korábbi safetyjét Malcolm Jenkins-t. A védő hároméves, 16.25 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. A szerződése 8.5 millió dollárnyi garantált összeget tartalmaz. Az Eagles Jenkins szerződtetésével szinte egyidőben elküldte a free safety Patrick Chung-ot.

Jenkins az Ohio State egyetemről került az NFL-be a New Orleans Saints által 2009-ben. Az első kör 14. helyén választották ki, és akkoriban a draft legjobb secondary játékosának tartották. Eddigi öt szezonjában összesen 71 mérkőzésen lépett pályára, amiből 63 alkalommal a kezdő csapat tagja volt. 356 szerelés, 4,5 sack, 38 levédekezett passzkísérlet, 6 interception, 2 visszahordott touchdown, valamint 6 kiharcolt labdaeladás (fumble) fűződik a nevéhez.

Első idényében rögtön Super Bowlt nyert, igaz a legkevesebbet ebben a szezonban volt fenn a pályán. Legjobb szezonja talán a 2012-es volt, ahol 94 szerelést, 7 levédekezett passzkísérletet ért el, valamint volt egy touchdownra visszahordott interceptionje is.

 Nem tartják túl gyors, sem pedig jól helyezkedő, és jól szerelő játékosnak, de több külföldi szakértő is úgy véli, hogy tökéletes választás volt az Eaglesbe. A Billy Davis által futtatott védelembe, és Chip Kelly filozófiájába ugyanis tökéletesen illeszkedik. A játékában pedig várható még további fejlődés, gondoljunk csak Nate Allenre, aki az elmúlt szezonban talán az eddigi legjobbját nyújtotta, és ebben nem kis érdeme volt a secondary edzőknek, valamint az új filozófiának.

Jenkins mentalitása kiváló, remekül illik az öltözőbe, a munka morálját mindenki nagyon dicsérte. Már csak egy, az eddigieknél jobb produkciót várunk tőle. Mivel Chung már nincs a csapatnál, így Earl Wolff, és Keelan Johnson mellett ő a harmadik safety a keretben, tehát a posztra még várható legalább 2 játékos. Többek véleménye szerint Jenkinst nem a kezdőbe szánják elsősorban Kellyék, hanem inkább egy rotáció tagjának, amiben Chungnál egy tehetségesebb, jobb játékossal gazdagodott a Philadelphia Eagles.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: nola.com