Linval Joseph 5 éves szerződést kötött a Vikings-al

Körülbelül másfél óra kellett ahhoz, hogy a Vikings is beszálljon a szabadügynöki piac történéseibe és bejelentse, hogy szerződtette a New York Giants defensive tacklejét Linval Joseph-et. A védőfalember 5 éves megállapodást kötött a Vikings-al. A szerződése értelmében 31.5 millió dollárt fog keresni ez idő alatt és a garantált összeg 14 millió dollárra rúg!

Joseph 2010-ben a második körben lett kiválasztva a New York Giants csapata által az East Carolina egyeteméről.

2010-ben csak 6 mérkőzésen kapott lehetőséget, de a következő idénytől már kezdőként számoltak vele a Nagy Almában. 2011 óta azonban állandó kezdő játékosa volt a Giants-nek és 47 meccséből 46 alkalommal kezdőként lépett pályára. Egy gyors és dinamikus defensive tackle-ről van szó, aki megfelelően tud játszani 3-4 -es vagy 4-3 -as felállás esetén is.

Szerződtetése után végre kiderült, hogy a Vikings továbbra is a 4-3 -as taktikán lesz Griffen-Joseph-Floyd-Robison felállásban. Ez elég ütős sor, de ami még ugyanannyira fontos, hogy fiatal játékosokról van szó, akik évekig tudják tartani ezt a felállást.

A frissen szerződtetett Joseph 25 éves és a legjobb korban van. Ő hatalmas erősítés lesz az elküldött Letroy Guion helyett. Tavaly több mint 600 snap-et volt a pályán. A ProFootballFocus szerint Joseph volt a Giants harmadik legeredményesebb védője az elmúlt szezonban, ami nem olyan rossz.

Zimmer ezzel az igazolással egy nagyon jó védővonalat állíthat össze, ami hosszú időre stabil és erős teljesítményt nyújthat.

2010-ben a Scouting Combine-n Joseph 40 yardos sprinten nem volt valami gyors, de 10 yardon extrém jó időt futott (1.75 másodperc) egy akkora emberhez képest valamint 39 alkalommal tudta kinyomni a 102 kilogrammot, ami a második legjobb volt a DL játékosok közül, valamint a 4. legjobb az összes játékos közül.

A tavalyi szezonban Joseph a 21. legjobb DT-nek lett rangsorolva a 69-ból. Ez hatalmas erősítést, mivel tavaly szenvedett a futás elleni védelem, köszönhetően Guion-nak, aki nem tudott maradandót alkotni.

Én nem igazán szeretem ezt a hasonlítgatós dolgot, de máris sokan Pat Williams méltó utódjaként emlegetik. Beláthatjuk, van benne igazság.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: vikingcorner.blogspot.com, kare11.com, bleacherreport.com