Anthony Collins a Buccaneers-t választotta

A régóta várt bejelentést, melyet a támadófal erősítéséről vártunk, végre megtették. Anthony Collins beleegyezett a neki kínált szerződés feltételeibe, jelentette be Scott Smith a csapat hivatalos honlapján.

Collins az elmúlt pár évet a Cincinnati Bengals gárdájánál töltötte. Elég tisztességes kezdő játékos, azonban az elmúlt években a tartalék szerepében tetszelgett. Collins rendkívül sokoldalú játékos, és bár sokak szerint vigyázni kell a 28 éves falemberrel, nagyon is jó oka volt rá, hogy az elmúlt időt csak tartalékként töltse. Az ok pedig nem más, mint Andrew Withworth, a nyolcadik profi évét taposó Pro Bowler. Mellette ugyanis kevesen férnének be a kezdő játékosok közé, ugyan azon pozícióban.

Amikor viszont tavaly lehetőséget kapott bal oldali tackle-ként, Collins remek teljesítményt nyújtott.  Sem sack-et, sem QB hitet nem vittek be mellette a tavalyi szezonban. Illetve mindösszesen 12 irányítósiettetést sikerült mellette felmutatnia az ellenfél védőfalembereinek. Összesen 673 snap erejéig volt a pályán 2013-ban, mégis ez elég volt ahhoz, hogy elnyerje a Buccaneers bizalmát, érdeklődjön utána a Raiders, a Panthers, és megpróbálja megtartani a Bengals is.

Sok szakértő már most azt mondja, hogy Collins egész biztosan kezdő bal oldali tackle lesz Tampa Bay-ben, és ezzel Donald Penn sorsa is megpecsételődni látszik. Máris felreppentek a hírek egy esetleges trade-ről. A cserére a legalkalmasabb az Oakland Raiders lehetne, hisz Collins-t is épp az ő orruk elől halásztuk el. Ha pedig létrejön a csere, vagy esetleg Revis, és Joseph sorsára jut Penn is, újabb 7 milliót szabadítana fel a Buccaneers a költségvetési sapkában.

Collins egyébként 5 évre írt alá hozzánk, egy 30 millió dolláros szerződést, melyből 15 millió garantált. Így a játékos éves keresete 6 millió dollár lesz.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com