Mi a helyzet DeSean Jacksonnal?

Az elmúlt másfél, két hétben a Philadelphia Eaglesel kapcsolatos sajtóban másról sem lehet olvasni, mint DeSean Jacksonról. Tegyük tisztába a dolgot, hogy mi is van vele.

Nos, az egész egy cikkel kezdődött a BleedingGreenNation.com nevű oldalon, amely arról írt, hogy a csapat hajlandó lenne elcserélni Jacksont, és akár egy 3. körös draft cetlinek is örülnének ellenértékként. Ezt megkontrázva jöttek cikkek melyek szerint ez az egész csak egy kitaláció és semmi alapja nincs.

Jelenleg ott tartunk, hogy már ők is D-Jax elcseréléséről, sőt kivágásáról írnak napok óta. Szinte már kész tényként kezelik, hogy nem tér vissza a 2014-es szezonra a csapathoz. Sokféle elmélet született az elmúlt héten, hogy miért is cserélnék őt el?

Szóba került a fizetése, hogy jövőre az egyik legmagasabb összeget játékosokra az Eaglesnek kell majd kifizetnie, és alig marad új játékosokra. Ezt orvosolandó szeretnének megszabadulni a kiváló elkapótól, aki idén összesen 12,75 millió dollárt is megkereshet, és a következő években is 10 millió körüli éves fizetésre számíthat.

Más vélemények szerint valami probléma van vele. Konkrétan az öltözőbeni viselkedésével, amivel bomlasztja a közösséget, és egy ilyen ember nem tesz jót a morálnak. Aztán van egy olyan verzió is, mi szerint a szezon végén Jackson kijelentette, hogy kevesli jelenlegi fizetését, és szeretne még többet keresni a következő évben.

Végül pedig olyanok is vannak, akik szerint a háttérben eddig nem ismert gondok lehetnek, mint drog vagy alkoholfüggőség, esetleg magánéleti gondok. Fantáziálgatásak tehát vannak, bőven, egy valami viszont nincs.  Hivatalos verzió.

Sem Howie Roseman, sem Chip Kelly nem hajlandó nyilatkozni ebben a témában, mondván őket jelenleg a májusi draft köti le, és Jacksonnak jelenleg is élő szerződése van a csapattal. Mindenesetre néhány elejtett kijelentés, - mint például azt a New York Jets részéről tették- bizonyítani látszik, hogy a háttérben ténylegesen tárgyalnak Jackson elcseréléséről néhány csapattal. A már említett Jets mellett a 49er és a Seahawks neve merült fel eddig.

Szóval a lényeg az, hogy úgy tűnik, valóban folynak tárgyalások, és van esély DeSean Jackson távozására, de amíg hivatalos verzió nem érkezik –erre legkorábban szerdán lehet esély, amikor Kelly találkozik a riporterekkel- addig nem is érdemes ezzel idegesíteni magunkat. A májusi draft egyébként si hálásabb téma lehet a következő napokban, hetekben.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: bleacherfan.com, talbuc.blogspot.com