Szabályváltozások az NFL-ben

Mint minden évben idén is megváltoztattak pár szabályt az NFL-ben. Több ötletet is megvitattak a csapatok és a liga vezetői és végül hármat elfogadtak az előterjesztések közül.

A New England Patriots előterjesztette és végül elfogadták, hogy a gólpóznákat megemeljék 5 yarddal. Ez az úgynevezett Adam Carolla szabály aminek értelme a mezőnygólok érvényességének könnyebb megállapítása.

Elfogadták az úgynevezett NaVorro Bowman szabályt is ami szerint vissza lehet majd nézni az elvesztett labdák visszaszerzését a játékterületen belül (két célterület között). Ez a szabály az idei NFC Főcsoportdöntő miatt lett előterjesztve.

A harmadik elfogadott változtatás értelmében pedig az utolsó két percen kívül sackek után nem fog megállni az óra.

Nem fogadták el viszont a visszanézések megváltoztatására irányuló módosítást. Patriots ötlete szerint minden játék visszanézhető lenne, míg a Washington Redskins előterjesztése értelmében a személyi hibákat lehetett volna visszanézni. Ezeket az ötleteket az edzők kevesebb mint 50%-a támogatta így ezeket nem fogják bevezetni.

A Redskins másik két ötletét sem szavazták meg ami szerint áthelyezték volna a kickoffot a 40 yardos vonalra és megszüntették volna az edzőtáborra vonatkozó 75-ös keretszámot is.

Elutasították továbbá a Patriots másik javaslatát is ami szerint át kellene helyezni az extra pontos kísérlet helyét a 25 yardos vonalra. A javaslat jelenleg nem ment a szavazáson de az előszezon első két hetében tesztelni fogják az ötletet. Az előszezon 1. és 2. hetében a 20 yardos vonalról fogják elvégezni az extra pontokat ami tulajdonképpen megfelel egy 37 yardos mezőnygólkísérletnek.

(nfl.com, Fotó: articles.latimes.com)

Címkék: alapszakasz