Asiata újraszerződött a Vikingsal

Matt Asiata_2Bár korábban már tudtuk, véglegessé csak most vált Matt Asiata újraszerződése. Március 6-án egy tendert kínált a csapat Matt Asiata-nak, aki azt végül a tegnapi napon fogadta el, így megtörtént az aláírás, mostantól hivatalosan is újraszerződött. A 2014-es szezonban 570.000$ -t kereshet (nem garantált összeg) ám de valószínű, hogy megint csak harmadik számú futó lesz, bár jelenleg Peterson mögött ő a csere.

Gerhart távozása miatt jelenleg egy helyet előrelépett, de versenyben van még Joe Banyard-al és Bradley Randle-vel. Azonban az is szinte biztos, hogy a Vikings fog választani egy futót a 2014-es DRAFT-on. Ezzel négyen fognak versenyezni 2 kiadó helyért.

Matt Asiata a tavalyi szezonban az Eagles ellen 3 TD-t is futott, igaz mind 1 yardos volt és 30 futásból csak 55 yardot bírt összehozni. Peterson és Gerhart sérülése miatt adatott meg neki a lehetőség, hogy karrierje során először lehessen kezdő. Ráadásul az utolsó mérkőzésén is kezdő futó volt az előbb említett okok miatt, ott viszont sokkal jobban szerepelt, mint az Eagles ellen. 14 futásból 115 yardot ért el és karrierje során először ért 100 yard fölé.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com