Mike James is közel a felépüléshez

Amikor Doug Martin lesérült a hetedik héten, a csapatnak kellett valaki, aki felveszi a nyúl, futócipőt, és ott folytatja, ahol Martin abbahagyta. Azt már a draft utáni elemzésekből, és az edzőtáborozásból is lehetett sejteni, hogy a hatodik körben draftolt futó, Mike James tehetséges, de a pályán is belopta magát a Buccaneers szurkolók szívébe.

Az újonc ugyanis kiválóan helyettesítette Doug Martint, mígnem egy hétfő esti rangadón le nem sérült, a Miami Dolphins ellen, és a bokáját nem törte. Már ekkor tudni lehetett, hogy a futó szezonjának ezennel vége. Most azonban úgy néz ki, hogy az egykori miami-i Hurrikán elég nagy lépésekben halad, a teljes rehabilitáció felé.

James nyolc meccsen léphetett tavaly pályára, ebből három találkozón kezdőként. A nagy áttörést a Seahawks elleni meccs hozta meg neki. Ugyanis a Super Bowl győztes otthonában sikerült 158 yardot futnia, 28 próbálkozásból, ráadásul adott még egy touchdown passzt is. Aztán jött az a bizonyos Monday Night Futball mérkőzés, ahol már a meccs elején sikerült 41 yardot szereznie, öt labdaérintésből. Eztán bekövetkezett az a bizonyos bokasérülés. A szezont így 295 yarddal zárta, de mindezt 60 próbálkozásból sikerült neki összehoznia!

Ha van amiben nem szenvedünk hiányt, és nem sorolható a problémás részek közé, akkor az a running back pozíció. Hisz azt hiszem mindannyian emlékszünk milyen szezont, és látványos játékot produkált Doug Martin 2012-ben. Majd milyen kiválóan helyettesítette őt James 2013-as sérülését követően. Mike James bokatörése után pedig Bobby Rainey robbant be a köztudatba, franchise rekordokkal, és TD hegyekkel.

A 2014-es szezon jelenlegi felállása szerint Doug Martin lesz az első számú futónk, míg Mike James lesz a tartalék mögötte. Bobby Rainey pedig a harmadik számú futó szerepét fogja betölteni. Bár Mike James az újságíróknak azt mondta, valójában a második számú futó szerepe, még nem lefutott történet. Valójában a “mini” edzések során folyamatosan őt látni ezen a poszton. Ráadásul a holtszezon során meglepően őszintének tűnő Lovie Smith sem árult zsákbamacskát, elárulta ugyanis, hogy fontos számára a futó egészségi állapota. Hisz 2014-ben, a Buccaneers a futásra fogja helyezni a hangsúlyt.

Doug Martin, és Mike James tavalyi, legszebb pillanatai:

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com