Rossz hírek Carl Nicks felől

Úgy néz ki csapatunkat egyre komolyabban érinti a guard pozíció problémája, és már nem sok ideje maradt a Lovie Smith féle társaságnak, hogy foglalkozzon a dologgal. A legutóbbi hírek szerint ugyanis, Carl Nicks rehabilitációja egyáltalán nem halad valami fényesen.

Pedig nem is olyan régen, pár héttel ezelőtt még azt a hírt kaptuk, hogy mindenki optimista, hisz a guard szépen gyógyul 2012-es talplemez sérülését, majd 2013-as MRSA fertőzését követően. Most azonban Rick Stroud valami egészen másról számolt be. Szerinte ugyanis Carl Nicks felépülése egyáltalán nem halad jól. Nicks korábbi sérülései eléggé komolyak voltak, és bár akkor nem vetettek véget futball karrierjének, az köztudott volt, hogy sem ő, sem játéka nem lehet már a régi. Hisz talplemeze miatt speciális betéttel kellett volna játszania, valamint élete hátralévő részében valószínűleg érezte volna az ezzel járó fájdalmakat játék közben is. Most azonban ismét felreppent a hír, hogy Carl Nicks karrierjének lehet, hogy vége.

Ez pedig nagyon komoly problémákat vet fel a Buccaneers támadófalát illetően. Mivel ugyan a tackle pozíciót szépen megerősítette Lovie Smith, viszont egy darab guarddal sem írt alá a holtszezonban, ráadásul a még pozíciójában egész jónak mondható Jeremy Zuttah-t is elküldte a csapattól. Új szerzeményeink közül, egyedül Evan Dietrich-Smith lenne képes ezen a poszton játszani. De ő is klasszisokkal jobb centerként. A másik kezdő két belső falemberünk jelen esetben pedig Jamon Meredith, és Oniel Cousins. Előbbi képes tisztességes játékot produkálni, bizonyította ezt az évek alatt, hol tartalékként, hol egy szolid kezdő teljesítménnyel. Utóbbiról viszont csak annyit, hogy rendszeresen felsült a Cleveland Browns csapatánál. Az SB Nation, Cleveland Browns szekciójával foglalkozó blogger pedig csak ennyit mondott róla: “Nem hiszem, hogy láttam valaha rosszabb játékost”

A kérdés pedig már csak az marad, hogy hol találunk kezdő szintű falembert a holtszezon ezen pontján? Hisz a szabadügynök-piac már rendesen kimerült, így lehet, hogy valóban a drafton kell egy magasabb picket ellőnünk a dologra, hisz ez a fal, a megfelelő erősítés nélkül bizony egy átjáróház lesz. Sajnos rengeteg rés, és hiánypozíció keletkezett csapatunknál. A kezdetben egész jól működő, ám később úgy gondolom meg nem fontolt döntéseket hozó vezetőség miatt. Nincs elkapónk, nincs belső falunk, és hát csak kéne az az irányító is valljuk meg őszintén. Ezeket a dolgokat pedig nem lehet mind pótolni egyetlen egy draft alatt. Mike Williams (WR), és Jeremy Zuttah (C) elküldése a csapattól hatalmas hiba volt, megfelelő pótlás nélkül, melyet véleményem szerint meg is fogunk érezni a következő szezonban.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com