A Raiders irányítót választott a második körben

A második kör kezdetén biztosan elrontották Matt Schaub napját amikor a Raiders Hall of Fame cornerbackje Willie Brown bejelentette, hogy az irányító Derek Carr-t választják ki a Draft 36. helyén. Schaub érkezésével egyértelművé vált, hogy nem fogunk irányítót húzni a Draft első körében de azt is tudtuk, hogy későbbi körökben mindenképpen be kell húzni egy QB-t. Nem is vártak sokáig.

A Fresno State irányítójával pedig jól döntött a csapat, több szakértő szerint akár első körös játékos is lehetett volna. A két kör között nagy különbséget jelent a játékos újonc fizetése. A tavalyi Draftból kiindulva az elsőkörös E.J. Manuel 8 millió dolláros, míg a második körös Geno Smith 5 millió dolláros szerződést kötött a csapatával.

Az összegek négy évre vonatkoznak így nem annyira hatalmas a különbség de ha az ötödik helyen választottuk volna ki Carr-t akkor nagyságrendileg 20 millió dolláros szerződést kellene kötni vele. Így viszont már jól látható a különbség. Bizonyítson az elkövetkezendő négy év alatt, azután jöhet a nagy szerződés.

Na de a szerződések kidolgozása a következő hetek feladata, most nézzük meg ki is az új irányítónk.

Carr neve nem ismeretlen az ismeretlen az NFL-ben, bátyja David a 2002-es Draft 1/1-es játékosa volt. Derek a Fresno State csapatában játszott öt éven keresztül. Első, 2009-es szezonjában négy mérkőzésen léphetett pályára. A második szezonjában nem jutott lehetőséghez de ezt követően a csapat kezdő irányítója lett.

Az utolsó szezonban 39 mérkőzésen játszott. Iskolai pályafutását 12.843 passzolt yarddal, 113 touchdown passzal és 24 interceptionnel zárta. A tavalyi szezonban 5.083 passzolt yardot, 50 touchdownt és 8 interceptiont szerzett.

A jelenleg 23 éves játékos 188cm magas ami megfelelőnek számít az NFL-ben. Intelligens játékos, számos kitüntetést kapott a tanulmányai miatt. Gyorsan engedi el a labdát, vigyáz a labdára így kevés turnover fűződik a nevéhez. Pontosan passzol, átlag feletti a sikeres átadási rátája. Folyamatosan fejlődik ami jó hír ugyanis még sokat kell tanulnia, hogy hosszútávon a Raiders kezdő irányítója legyen.

Carr yardjainak nagy részét screen és rövid passzokból szedte össze. A szakértők véleménye szerint hosszasan nézi a célpontjait amit az NFL védők meg fognak büntetni és az Oaklandi támadófal mögött nem lesz olyan sok ideje mint amennyi az Egyetemen volt. Hosszú passzai már pontatlanabbak és sokszor akarja rossz helyre bedobni a labdát.

A szakértők elemzéséből látszik, hogy Carr még nem kész NFL játékos de megfelelő alapanyag hozzá. Várhatóan Schaub lesz a kezdő a következő szezon elején de a múltját ismerve (sajnos) nem fogja végigvinni az évet sérülés nélkül és Carr személyében megfelelő játékos fog beszállni a mérkőzésekbe.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu