A túltöltött Giants cornerback sor

Az offseason és a draft során számottevően sikerült megerősíteni csapatunk secondary-jét, amely sok új játékost kapott. Most vessünk egy pillantást cornerbackjeinkre.

A lista elején Dominique Rodgers-Cromartie tartózkodik, aki Geoff Schwartz mellett a legnagyobb nevű szabadügynökünk volt. Jól mutatkozott be anno az NFL-ben, aztán Philadelphiában kissé "lelassult" a pályafutása, majd tavaly Denverben új erőre kapott. A PFF +13,0-as osztályzatot adott neki tavaly. 2014-ban ő felügyelheti majd az ellenfél legjobb elkapóját.

Persze Prince Amukamarát se írjuk le, aki harmadik szezonjára korrekt kezdővé fejlesztette magát. Ugyan kissé észrevétlenül játszott néha és a labdaszerzések számát is növelnie kell (több lehetséges picknél is elejtette a játékszert), de egyáltalán nem lehetett rá panasz. Szerződése 5. évét is aktiváltuk és remélhetőleg hosszú ideig csapatunkban tudhatjuk még korábbi első körös választottunkat.

DRC-hez hasonlóan nagy szerzemény lehet Walter Thurmond is, aki egy éve remekelt a Seahawks secondary-jében. Hogy ez csak a remek társaknak, vagy pedig valódi képességeinek volt köszönhető az majd idén kiderül. Emiatt mindössze egy évre érkezett és a slot CB feladatait láthatja el. Elmondása szerint ebben ő a legjobb a ligában, idén remek alkalma lesz ezt bebizonyítani.

Trumaine McBride tavaly kellemes meglepetés volt, így csapatunktól készhez kapta új szerződését is. A számos érkező miatt hátrébb csúszott a rangsorban, de 2013-ban bebizonyította, hogy csereként beugorva hasznos teljesítményre képes.

Ne felejtsük el Jayron Hosley-t sem, aki jól mutatkozott be a ligában, tavaly azonban tartósságával és játékának színvonalával is probléma akadt. Idén a rosterre kerülésért kell küzdenie.

Némileg meglepő volt Zack Bowman érkezése, akinek a rutinja még sokat érhet. A nagy konkurencia miatt neki is elsősorban azért kell majd megküzdenie, hogy az 53-as keretbe férjen, ha pedig sikerrel jár, akkor csere és special teamer lehet.

Az én kedvencem Charles James, aki sajnos számos új riválist kapott és emiatt meglepő lenne ha az ősszel is csapatunk tagja lenne. Ennek ellenére én bízom benne, hogy ez mégis megtörténik, hiszen méretéhez képest rendkívül agresszíven játszik és a visszahordásokba is be tudna segíteni.

Jött egy újonc is a hatodik kör végén Bennett Jackson személyében. Ő is jó visszahordó képességekkel rendelkezik, illetve a futás megállításából is ki tudja venni a részét.

Látható tehát, hogy 8 játékosunk is pályázik 5 vagy 6 helyre. Képesség alapján mindenki megérdemelné, hogy a teljes 2014-es szezont kék mezben játssza végig, de ez nem fog bekövetkezni. A korábbi években sajnos mindig volt egy-egy súlyos sérülés a poszton, remélhetőleg ez most nem ismétlődik meg. Akár így lesz akár nem, egy-egy fájó döntést biztosan láthatunk majd a keretszűkítéskor. A védelem erőssége lehet a secondary, amelynek muszáj lesz domináns játékot hoznia.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: profootballzone.com