A második elsőkörös választottjával is aláírt a Vikings

A Minnestoa Vikings tegnap aláírt mindkét idei elsőkörös játékosával. Az utolsó helyen kiválasztott Teddy Bridgewater mellett a kilencedik helyen draftolt linebacker Anthony Barr is megkapta élete első profi szerződését. A védő négyéves, 12.75 millió dolláros szerződést kötött a csapatával és a teljes összeg garantált keresetnek számít. Elsőkörös játékos révén a szerződés tartalmaz egy opcionális ötödik évet amelyről három év múlva kell döntenie a Vikingsnak.

Anthony Barr 1992. március. 18-án látta meg a napvilágot Indiana államban, South Bend városában. Ugyan ott született, a hometownja mégis Los Angeles. A Loyola High School tagjaként junior évében All-state running backké vált, miután 1890 yardot és 20 TD-t ért el. Utolsó középiskolai évét bokatörés miatt kihagyta, így pedig a 2010-es U.S. Army All-American Bowlon sem tudott részt venni. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek és California 8-dik legjobb játékosának ítélte. Egyeteméül végül a UCLA-t választotta a Notre Dame ellenében.

Első két egyetemi évében a támadók között szerepelt running back, elkapó és tight end pozíciókban. Junior évére linebacker lett belőle és alaposan bejött a váltás, hiszen az egyetemi liga legjobbja lett 13,5 sackkel. All-Pac-12 első csapatba választották. Ugyan első körös potenciállal rendelkezett, mégis visszatért egyetemére senior évére is. Megérte visszatérnie, hiszen 10 sacket szerzett és egyéni elismerésként a Lott IMPACT Award is az övé lett.

(nfl.com, Fotó: celebrender.com)