Mark Dominik töretlenül hisz Glennon-ban

Mark Dominik szakért! Ne igyunk rá áldomást, hogy ez olyan jól megy neki! Csak rá kell nézni a Bucs eredménysorára, mialatt ő volt a GM. De legalább következetes. Töretlenül hisz tavalyi draftpolitikájának sikerében, mellyel a 3. körben csapatunkba invitálta Mike Glennon-t.

“Azt hiszem Glennon számára a legutóbbi szép évad volt. A győzelem-vereség mutató persze nem az volt, amit bárki is akar, de Mike Williams, Doug Martin majd Mike James és a támadófal, főleg Carl Nicks segítsége nélkül tette mindezt. Volt 19TD és 9 interception, de nem volt következetes futójáték, nem volt meg az összes fegyver a támadósorban. Úgy gondolom ezért is erősítették a drafton a támadósort. Azt hiszem Glennon jobb mint egy játék menedzser. Remélhetik, hogy ő olyan mint Brad Johnson vagy Joe Flacco. Mindenki hisz benne, mindenki tudja, a helyes útra tereli a labdát. Igazán úgy, mint Brad Johnson, aki egy nagy irányító volt ebben a ligában. Ő is egy ilyen típusú irányító. Nem vakmerő vagy fegyelmezetlen, jó döntéseket hoz. Lehetne atletikusabb, de nagyon jó karja van, tisztelet övezi az öltözőben és nagyon-nagyon okos. Ezért nincs értelme Lovie-nak más után menni, mert vele nagy a kényelmi szint. Az új edző még nem tudott dolgozni a srácokkal, csak ha a holtszezon programja elkezdődik és akkor is csak korlátozottan. Igazából csak mentálisan, játék nélkül. szóval azt gondolom Lovie Smith és Jason Licht nem tudja még mire is képes Glennon. Ezért lépett náluk hátra a rangsorban és érkezett egy veterán, akivel védve érzik magukat az első naptól kezdve.”- nyilatkozta.

Egyet-kettőt azért reagálnék! Először is. Őszintén szólva nekem sem Brad Johnson, sem Joe Flacco nem jut eszembe Glennon játékáról. Megjegyzem e kettő játékosnak sem túl sok hasonló vonása van szerintem. Inkább jut eszembe Jay Cutler, aki bár kiváló képességű játékos, darabokra bír szétesni rögtön, amint bármi is megzavarja a komfortérzetét. Nekem úgy tűnt Glennon is ilyen. Egy 3. körös irányító, akire talán a kelleténél is nagyobb terhet pakoltak, mindjárt újonc évében. Se több, se kevesebb. Képes szép, látványos dolgokra is, olykor eredményes, de a nyomást még nem képes kezelni. Félek, ezt nehéz tanulni. Perszonális koordináció, ahol a játékos  a fizikális és mentális paramétereit összehangolva küldi a pályára. Ebben az ösztönnek döntő szerepe van. Mike ennek még híján van és nem tudom ki az a szakember, aki ezt előhozza nála. Persze ez nem jelenti, hogy nem létezik ilyen szaktudás. Csak találkozzanak is!

Másik. Smith és Licht nem tudja mire képes? Dominik esetleg abban a tévhitben van, hogy azok ketten nem néznek NFL meccseket? Nem értem! Szerintem tudják, pont ezért hagynak neki időt, hogy az említett problémákat le tudja-e vetkőzni vagy sem. És ha már itt tartunk, miért is nem néztek új irányító után? Dominik szerint, mert nagyobb potenciállal rendelkező irányítót nem találtak volna. De, találhattak volna! Csak képzeljük magunkat Smith és Licht helyébe. Van két lehetőséged. Az egyik, hogy hozol egy olyan irányítót, akiben benne van a franchise QB lehetősége. Ezzel azonban az ugyancsak gyenge lábakon álló elkapó részlegbe hátsó körös elkapókat tudsz csupán hozni és az irányító beválása is kérdéses. Talán sokkal inkább, mint egy elkapóké. Másik lehetőség, hogy elhozod a két elérhető szupersztár várományos elkapó egyikét a már megszerzett stabilnak tűnő, veterán irányítódhoz és kellőképp megerősíted az elkapó részleget. Smith és stábja, mint tudjuk ez utóbbit választotta, azt hiszem nem megvethető módon.

Félre ne értsetek! Nem Mike-ot akarom lehúzni. De Dominik nyilatkozatában inkább vélem felfedezni a mundér becsületének védelmét, mintsem egy igazi szakvéleményt. Talán még mindig nem tudtam elfelejteni a sikertelen éveket.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com