Újfajta támadási rendszer a Vikings-nál

Cordarrelle Patterson_2Norv Turner egy újfajta támadási sémát vezet be a csapatnál, ami a megszokott West Coast helyett fogunk alkalmazni.

Már az első héten az OTA edzések alkalmával sok minden megváltozott a csapatnál. Ez főleg igaz az offense-re, ahol most egy újfajta támadási rendszert próbálnak ki Norv Turner-ék.

A mostani és az elmúlt időszak támadási sémája között jelentős az eltérés. Eddig független attól, hogy Bill Musgrave vagy Darrell Bevell volt a Vikings támadó koordinátora West Coast stílusú támadásokat vezettünk amely a játékokat név szerint azonosítja. A Turner által használt rendszer pedig mindig számozza a játékokat, amit még Don Corynell fejlesztett ki. Ez a rendszer átláthatóbb és a játékosok is könnyebben meg tudják tanulni a playeket és a routeokat, könnyebb az azonosítás.

Ez volt az első alkalom, hogy számozásban kaptam meg a rendszert. – mondta el a Vikings irányítója Matt Cassel. Első nekifutásra próbáltam kitalálni mit is jelenthetnek ezek a számok. Eddig minden előszezonban neki kellett ülni és memorizálni a playeket, de talán így könnyebb lesz. – folytatta Cassel.

Adrian Peterson izgatott az új szerepét illetően, hiszen a Turner féle rendszerben egy teljesen más szerep jut rá. Az biztos, hogy futásai ismét borzolja az ellenfél védelmét, de kisebb lesz rajta a teher, mert nem kell majd meccsenként a kár 30 alkalommal is futással, mert máshogy nem jutunk előre. Ezt a Musgrave-s korszakkal együtt lezárhatjuk.

Peterson elmondta, hogy eredményes és szép játékot hozhat az újfajta rendszer, amiben futások mellett elkapásokkal is szerzi a yardokat.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com