A Panthers két új elkapójáról

Mióta csatlakozott a Carolina Panthers-hez, mint korlátlan szabad ügynök ebben a holtszezonban, ritkán említik Jerricho Cotchery-t Jason Avant nélkül, és ez persze fordítva is igaz. Együtt látják el a veteránok vezető feladatát, irányítva a felújított elkapó alakulatot. Cotchery és Avant - mindketten 31 évesek - tisztában van feladatával.

"Én és Cotch segíthetünk a fiatal srácoknak, hogy jó játékosok legyenek, és segítünk nekik elsajátítani minden fortélyt." mondta Avant. 

Az összesen 18 év NFL tapasztalattal rendelkezö Cotchery és Avant ideális példakép a tapasztalatlan Panthers elkapóknak.

"Jerricho és Jason két veterán srác, akik sok nagy játékot játszottak, és már megmutatták a fiatal srácoknak a munkamorált és a professzionalizmust." mondta Ron Rivera.

Ezek a veteránok nem szándékoznak egyedül a hírnevükre támaszkodni. Az OTA-n Cotchery és Avant első teendője a munkamorál bemutatása volt.

"Az első dolog, amit a fiatal srácoknál szeretnék látni, az a munka," magyarázta Avant. "Ha egyszer kimész és jól csinálod a dolgodat, akkor beszélhetsz. Sokszor az emberek előbb beszélnek, és a gyakorlati megvalósítás nem egyezik a szavaikkal. Az emberek így elveszítik a tiszteletet, nem pedig kiérdemlik azt. Így igyekszünk példát mutatni."

Arra a kérdésre, hogy hogyan írná le a jelenlegi hangulatot az elkapók szobájában, Cotchery így válaszolt: "hozzáértő".

"Nem hiszem, hogy valaki is megérkezett volna arra a bizonyos pontra, ahonnan nem fejlődik tovább," mondta Cotchery. "Azt akarom, hogy dolgozzon, mint egy játékos."

Cotchery és Avant nem csak azért érkezett Carolina-ba, hogy vigyázzon a fiatalabb elkapókra. Lehet, hogy ez is szempont volt, de az első és legfontosabb, hogy hatékonyak legyenek.

"Mindent megteszünk, amit tudunk, hogy segítsük ezt az alakulatot, hogy jobb legyen," mondta Cotchery. "De ugyanakkor, azért kerültünk ide, hogy játszunk, és ez az, amit meg fogunk próbálni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu