A Steelers aláírt az elsőkörös választottjával

A Pittsburgh Steelers bejelentette, hogy aláírt az idei Draft első körében kiválasztott játékosával Ryan Shazier-el. A 15. helyen kiválasztott linebacker 4 éves, 9 millió dolláros újoncszerződést kötött amelynek a teljes összege garantált keresetet jelent. A szerződés 5.23 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

A szakértők véleménye szerint a fiatal külső linebacker szinte mindenben a belső linebacker csapattárs Lawrence Timmons klónjának felel meg és értelemszerűen sokat is várnak a játékosuktól. Shazier lehet Kendrell Bell 2001-es debütálása óta az első újonc védő aki rögtön az első alapszakasz mérkőzésen kezdő lesz a Steelers csapatában.

"Ennek a fiatalembernek nincsenek hiányosságai. Egy játékmester a védelemben. Több mint csak egy hiányposzt feltöltés, egy defensive playmakerre volt szükségünk." - nyilatkozta a Steelers vezetőedzője Mike Tomlin a játékos kiválasztását követően.

Igen impozánsan néz ki a Steelers linebacker sora és minden adott a védelmi koordinátor Dick LeBeau számára, hogy visszatérjen a "Blitzburgh". Shazier és Timmons mellett ott van még a rosteren Jason Worilds, Vince Williams és a tavalyi elsőkörös Jarvis Jones is. Ha összeáll ez a védelem akkor az ellenfelek irányítói komolyan retteghetnek majd a linebacker sortól.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com)