Két kezdő cornerback került ki a szabadügynökpiacra

19VLws.Em.80.jpegPénteken két kezdő cornerback is csapat nélküli vált miután a Kansas City Chiefs bejelentette, hogy elküldte Brandon Flowers-t és a Detroit Lions pedig megvált Chris Houston-tól. A két játékos menesztésének okát nem a játékukban vagy magánéleti balhékban kell keresni hanem a fizetési sapkában elfoglalt helyükben. Mindkét védő 30 év alatti és ezért nem is lesznek sokáig csapat nélküli játékosok.

Flowers-t a 2008-as Draft második körében választotta ki a Chiefs és hat éven keresztül volt a csapat játékosa. Pályafutása során csak kisebb sérüléseket szenvedett el és emiatt mindössze 8 mérkőzést kellett kihagynia. A védelem alapembere volt ami miatt ötéves, 48.75 millió dolláros szerződést kötöttek vele 2011-ben.

A szerződés értelmében 5.25 millió dolláros alapfizetés, 3 millió dolláros időarányos bónusz, 250,000 millió dolláros edzésbónusz és 2 millió dolláros kerettagsági bónusz (amennyiben a csapat tagja az edzőtáborban) illette meg a 2014-es szezonban. Elküldésével 7 millió dollár halott összeg maradt a fizetési sapkában de felszabadítottak 3 millió dollárt ami igen csekélynek tűnik ugyanis a Chiefs keretében található játékosok még mindig 138 millió dollárnyi helyet foglalnak el.

Houston egy évvel korábban, 2007-ben kezdte meg a profi pályafutását. A második körben választotta ki az Atlanta Falcons és 2010-ben egy trade-el a Lions játékosa lett. A következő három évben a csapat legjobb cornerbackje volt és emiatt ötéves, 25 millió dolláros szerződést kapott a tavalyi évben.

A fizetési sapkában elfoglalt 4.8 millió dollárjával a Lions ötödik legjobban kereső játékosa volt (csak összehasonlításképpen Ndamukong Suh 22.4 millió dollárt foglal el). Az összegből 3.5 millió dollár az alapfizetés és 1.3 millió dollár az időarányos bónusz. Az alapfizetés 2 millió dollár sérülés esetén garantált keresetet tartalmaz és a szabályokkal való játszadozás miatt a Lions a teljes 3.5 millió dollárt fel tudja szabadítani a fizetési sapkában.

(nfl.com, Fotó: kansas.com, profootballgolden.com, arrowheadpride.com, mlive.com)