Visszavonul Vince Young

Tegnap bejelentette visszavonulását az egyköri elsőkörös irányító Vince Young. Bár azt hozzátette, hogy hacsak nem kap megfelelő ajánlatot, valami garantált szerződést. Ezzel nem zárta ki a visszatérést de az utóbbi éveket ismerve nehéz elhinni, hogy sikerülni fog még egyszer csapatot találnia magának.

Young-ot 2006-ban a harmadik helyen draftolta a Tennessee Titans és kiválasztásakor úgy tűnt, hogy személyében megtalálták a csapat franchise irányítóját. Pályafutása jól kezdődött, újonc szezonjában megválasztották az NFL legjobb újonc támadójátékosának.

A második szezonjában valamivel jobban teljesített de már ezt követően hanyatlani kezdett a pályafutása. A harmadik szezonjának első mérkőzésén térdsérülést szenvedett és felépülésekor a vezetőedző Jeff Fisher már Kerry Collins-t nevezte ki a csapat kezdő irányítójának és az is maradt a szezon végéig.

2009-ben még mindig Collins volt a kezdő de a 0-6-os szezonkezdetet követően Young visszakerült a kezdőcsapatba. A szezon végéig Young maradt a kezdőirányító de 12 mérkőzésen csak 1.879 passzolt yardot szerzett.

2010-ben a 11. játékhetén egy Washington Redskins elleni mérkőzésen megsérült a hüvelyujja és a mérkőzést követően összeveszett a vezetőedzőjével is. Young-ot a következő évben 2011. július 28.-án elküldte a Titans de nem volt sokáig csapat nélkül mert másnap egyéves szerződést kötött a Philadelphia Eagles csapatával.

Az Eaglesnél Michael Vick tartalékjaként 6 mérkőzésen lépett pályára (3-szor volt kezdő) amelyeken 866 passzolt yardot, 4 touchdownt és 9 interceptiont szerzett. 2012-ben ismét kikerült a szabadügynökpiacra. A későbbiekben három csapat is leszerződtette de már soha többet nem lépett pályára az NFL-ben.

2012 május 11.-én a Buffalo Bills szerződtette de a felkészülési időszak végén, augusztus 27.-én megváltak tőle. 2013 augusztusában a Green Bay Packers egyéves szerződést kötött Young-al de a hónap utolsó napján is szabadügynökké vált az irányító. Az idei szezonban szerződtette a Cleveland Browns de itt még kevesebb időt, összesen 12 napot tölthetett el.

Nyolc éves pályafutása során 8.964 passzolt yardot, 46 touchdownt és 51 interceptiont szerzett ami 74.4 irányítómutatót jelent. Ezen kívül 282 alkalommal futott a labdával amivel 1.459 futott yardot és 12 futott touchdownt szerzett.

(nfl.com, Fotó: covers.com, pocketdoppler.com, gcobb.com)