A Cowboys aláírt az elsőkörös választottjával

A Dallas Cowboys tegnap bejelentette, hogy aláírt az idei Draft 16. helyén kiválasztott offensive tacklejével Zack Martin-al. A támadófalember négyéves, 8.7 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. Martin újoncszerződése 4.8 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz. Az utóbbi időben a Draft elején a falat szeretik megerősíteni Dallasban mert Tyron Smith (2011) és Travis Frederick (2013) után idén is a támadófalba draftolt a Cowboys. A játékos szerződtetésével már csak a második körös defensive end DeMarcus Lawrence nem kapta meg az újoncszerződését az idei drafton kiválasztott játékosok közül.

1990. november. 20-án látta meg a napvilágot Indianapolis-ban. A Bishop Chatard High School tagjaként senior évében 114 pancake-t osztott ki. A védőfalban is játszott, végzősként 73 szerelést ért el mint defensive tackle. A foci mellett a kosárlabdával is próbálkozott. Részt vehetett a 2009-es Under Armour All-America Game-en Orlando-ban. A Rivals.com 4 csillagos tehetségnek és a 22-dik legjobb offensive tackle-nek rangsorolta. Az Indiana, a Kentucky és a Michigan hívó szava ellenére a Notre Dame-et választotta egyeteméül.

Redshirt éve után 2010-ben ő lett a kezdő bal oldali tackle. A 11 játékos egyike volt, akik mindegyik mérkőzésen kezdhetett. Egy évvel később folytatta a jó sorozatot és társaival csak 17 sacket engedélyeztek az ellenfeleknek. A futójátékot is támogatták, 4,8 yardot haladtak kísérletenként, ez 1996 óta a legjobb teljesítmény volt az egyetem történetében. Utolsó két évében csapata egyik kapitánya volt és iskolájában rekordot állított fel, hiszen támadó falemberként 52 mérkőzésen szerepelt kezdőként. 2013-ban már csak 8 sacket engedtek, Martin pedig a Pinstripe Bowl MVP-je lett.

Erősségek: képes lábait a földön tartani, súlypontját pedig alacsonyan tartja, így mind a sebességre mind az erőre építő védők ellen hatásosan szerepel. Jó snap utáni gyorsasággal rendelkezik, le tud horgonyozni a LOS-n és követni az atletikusabb játékosok mozgását is. Jobb atletikus képességekkel rendelkezik, mint amit várni lehetne tőle, képes mozgásban is blokkolni. Sebességének köszönhetően képes elérni a második szintre is. Megvan benne a gonoszság, hogy földbe döngölje célpontját.

Gyengeségek: az ideálisnál kisebb méretek, a profik között lehet guardként kell játszania, ahol még soha nem szerepelt. Nincs meg a megfelelő magassága, karhosszúsága és lábsebessége. A nagyobb defensive tackle-k ellen bajban lehet.

Combine eredmények

Méretek: 6'4" magas és 308 lb tömegű
Fekvenyomás: 29
Súlypontemelkedés: 28 inch
Helyből távolugrás: 106 inch
3 cone drill: 7,65 s
20 yard shuttle: 4,59 s

(nfl.com, Fotó: ukcowboysfans.com)