Mike Zimmer értékeli a minicamp-et

Mike Zimmer_5Befejeződött a kötelező Minicamp a Vikings játékosok számára is és most 5 héten keresztül nem fog történni az égegyadta világon semmi.

Mike Zimmer a pódiumhoz lép és elkezdi:

Nos a mai napon befejeztük a Minicamp-et. Úgy érzem jó gyakorlatok voltak és a srácok is mindent beleadtak. Talán a végére egy kicsit unott arcot vágtak, de szép munkát végeztek a játékosaim. őszintén szólva hiányozni fognak az elkövetkezendő öt héten, amikor ugyanis nem lesz edzés, se semmi. Jó volt ez az első 5 hónap a csapatnál, mindannyian izgatottan várjuk már a Mankato-i edzőtábort.

K: Volt pár olyan kérdés, ami már így a holtszezon elején letisztázódott?

V: Igen volt, de még mindig van pár kérdés, amiben dűlőre kell jutnunk. A játékosok úgy edzőket kaptak ez mindig új dolog, bele kell szokniuk, de jól haladnak.

K: Mit mondott a srácoknak a huddle-ben az edzés után?

V: Csak elmondtam azt, amit reggel, hogy mennyire fontos, hogy összetartsanak, mint csapat. Most öt hét pihenő következik, de ez nem azt jelenti, hogy mi nem leszünk elérhetőek. Mondtam nekik, hogy most is bármikor szívesen látjuk őket, ha ezalatt az öt hét alatt valami gondjuk vagy mondanivalójuk van.

K: Azt mondta nekik, hogy hiányozni fognak?

V: Nem, én nem mondtam nekik ilyet és valószínűleg nem is gondoltak erre.

K: Visszatértek a PAC-12 -es srácok is, hogy érezted a teljesítményüket?

V: Nagyon jól, nagyon jól. Mindannyian remek munkát végeztek. Nyilvánvalóan kicsit jobban kellett igyekezniük, hogy behozzák lemaradásukat, de jól teljesítettek. Jó kis csapat.

K: Mennyire frusztráló, hogy a PAC-12 -es srácok csak ezen a néhány edzésen vettek részt?

V: Nem vagyok biztos benne, hogy a frusztráló lenne a jó szó. Mindannyian tudjuk, hogy működik ez a rendszer. Bőven lesz idejük az edzőtáborban felkészülni. Úgy számoltam, hogy 20 átmozgató edzés és 20 technikai edzés még az első meccs előtt, így ez nem jelenthet gondot.

K: Mi derült ki számodra a csapatról eddig, mikor gyakorolni láttad őket?

V: Kiderült, hogy ez egy jó csapat, hogy ezek jó srácok. Azt gondolom, hogy Rick Spielman-nek hála rengeteg minőségi ember van itt, aki előreviheti a csapatot. Kiderült, hogy nyerő típus a csapat, nyerni akarnak és megmutatni, hogy mire is képesek. Képesek a kemény munkára ha kell. Jól kijönnek egymással és így a csapategység is jó.

K: Mik a benyomásai Brian Robison-ról?

V: Én szeretem őt. Ő egy szorgalmas, energikus, okos és nagyon nagyon jó sportoló. Sok srác van a csapatban, aki igazán nagy karakter és nagy szívvel rendelkeznek, na ő az egyik ilyen.

K: Mit láttál Josh Robinson-on, képes lesz újra jól szerepelni a pályán?

V: Még egy kicsit kevés idő volt megítélni őt, de az látszik, hogy elszánt és mindent megtesz. Nagy sebességgel rendelkezik és technikás is, bár ezen van még mit dolgoznia. Elég jól haladt ezen a héten a munkával.

K: Mit fogsz csinálni za elkövetkezendő öt hétben?

V: Visszamegyek a ranchemre Kentucky-ba, talán Dallas-ba is ellátogatok. Majd elmegyek a szüleimhez Naples-be is.

K: Mit láttál Adrian Peterson-ban, mik a benyomásaid?

V: Nagyszerű atléta. Mindent megtett, amit mondtam neki.

K: Semmilyen meglepetés nem ért Peterson-al kapcsolatban?

V: Videofelvételeken néztem meg őt. Tudtam, hogy kiemelkedő a teljesítménye ezt most is bebizonyította. Jól kapja el a labdát és ez nagyon nagyon jó. Azt nem tudom, hogy korábban hogy kapta el a labdát, de most jól illeszkedik ebbe a rendszerbe.

K: Szerinted milyen kockázatai vannak annak, hogy egy irányító túl korán kezdje el NFL-es karrierjét?

V: Nem tudom, hogy ez milyen kockázatokat rejt. Úgy vélem, hogy ebben a helyzetben számos más dolgot is mérlegelni kell és csak úgy lehet jó döntést hozni. Itt a Vikings-nál nem félünk semmitől. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy milyen opció a leghasznosabb a csapat számára. Amit itt akarunk az a haladás. Most, hogy azt egy fiatal játékossal érjük el vagy egy tapasztaltabbal az végül is nem lényeges. Az a lényeg, hogy a csapat előrehaladjon.

K: Így előreláthatólag, mi az a dátum, amikor megnevezik a csapat kezdő irányítóját?

V: Valószínűnek tartom, hogy a fejemben megvan már a dátum, de ezt nem mondom el senkinek.

K: A vezetőedzői poszt teljesen új szerep neked, mik a benyomások az első tavasz után?

V: Úgy érzem minden rendben van. Nem gondolom, hogy félnem kéne az új szerepkörtől. A játékosok sokat segítettek abban, hogy beleszokjak ebbe az új helyzetbe, amiért persze hálás is vagyok. A stáb többi tagja is remek munkát végez. 

Most öt hét szünet következik a csapat számára, amikor se edzés se semmi nem fog történni. Esetleg kisebb játékosmozgás várható, de erről még nincs hír, ha lesz természetesen beszámolunk.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com