Carl Nicks többé már nem Kalóz

Véget ért Carl Nicks “vergődése” a futball világában, és a Tampa Bay Buccaneers-nél is, ahogy azt egy ideje azért már sejteni lehetett. Nicks 2012-ben írt alá a csapathoz, egy elég zsíros szerződés keretein belül, de 2012 óta mindösszesen csak 9 meccsen tudott pályára lépni.

Nem maradt hát más hátra mint, hogy Nicks és a Bucs útjai elváljanak, de történt mindez teljesen barátságosan állítólag. Megtalálták a mindkét fél számára megfelelő megoldást. Nicks krónikus lábujjsérülése ugyanis véget vetett a játékos karrierjének, aki bejelentette a futballtól való visszavonulását.

“Szeretném megköszönni a Buccaneers szervezetének hogy velem dolgoztak, és kísérletet tettek arra, hogy visszatérhessek a futballpályára. Azonban alapos megfontolás után arra jutottam, hogy abbahagyom a játékot. Ez egyáltalán nem volt könnyű döntés, de úgy gondolom így lesz a legjobb nekem, a családomnak, és a Tampa Bay Buccaneers-nek is.” – nyilatkozta közleményében Carl Nicks

Nicks már az edzőtábor első napján sem jelent meg. Ekkor a csapat próbálta megnyugtatni a szurkolókat, hogy Nicks valójában csak személyes okok miatt van távol a tábortól, és a második napon már ott lesz. Nos nem lesz… Valljuk meg őszintén, a játékos egész biztosan nem akart visszavonulni, és elesni hét millió dollártól. Itt egész biztosan több van a háttérben, és “peren kívüli” megegyezés történt, hogy az mind a játékosnak, mint a Buccaneers-nek a hasznára váljon.

Carl Nicks annak idején szintén megváltóként érkezett Tampába, és a 2012-es holtszezonban elég nagy szerződést is kapott, mely öt évről, és 47,5 millió dollárról szólt. Ehhez képest 9 mérkőzés után egy lábujjsérülés gátolta játékát, majd 2013-ban sem sikerült felépülnie, miután sérült lábát, egy MRSA fertőzés támadta meg. Távozásával máris garantált Jamon Meredith (G) kezdő pozíciója a csapatban, azonban a másik guard személye továbbra is kérdéses, és hát problémás is lesz. A pozícióért Patrick Omameh, Oniel Cousins, Kadeem Edwards és Jason Foster fognak harcolni. Minden bizonnyal ez lesz számunkra a legérdekesebb küzdelem az idei edzőtáborban.

Előfordulhat azonban, hogy mindezek után Lovie Smith megpróbál még az idei holtszezonban aláírni egy veterán játékossal, szóba is jött itt mindjárt Alex Boone, a San Fransisco 49ers kezdő guardja, aki jelenleg holdout miatt nem vesz részt csapata edzőtáborozásán. A játékos azonban biztos nem lenne olcsó a Bucs számára, egy-két pick valószínűleg San Fransiscoba vándorolna, és persze egy nem kis költségű, hosszútávú szerződésbe is kerülne.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com