A Vikings 36.5 millió dolláros szerződést kötött Kyle Rudolph-al

A Minnesota Vikings hosszútávra magához láncolta legjobb tight endjét Kyle Rudolph-ot. A támadójátékos ötéves, 36.5 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a csapatával. Rudolph új szerződése évente átlagosan 7.3 millió dollárt jövedelmez amivel posztjának ötödik legjobban fizetett játékosa lett. A szerződés 19.4 millió dollár garantált összeget tartalmaz ami a harmadik legmagasabb a tight endek között.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy sikerült megkötnünk ezt a szerződéshosszabbítást és a Minnesota Vikings játékosaként folytathatom. Mindig is azt mondtam, hogy a Minnesotánál akarok maradni. Szeretem a rajongókat, a közösséget és nagyon izgatott vagyok a fejlődésünk iránya miatt." - nyilatkozta Rudolph.

A tight endet a 2011-es draft második körében választotta ki a Vikings és annak ellenére, hogy több irányítóval is együtt kellett dolgoznia mindvégig lenyűgözően teljesített eddigi profi pályafutása során. 53 elkapásával, 493 elkapott yardjával és 9 touchdownjával 2012-ben beválasztották a Pro Bowl keretbe. Lábsérülésének köszönhetően azonban a tavalyi év már nem sikerült ilyen jól a számára.

Az idei szezonban viszont ismét minden adott lesz, hogy visszataláljon régi formájához. Segítségére lesz, hogy Cordarrelle Patterson több játéklehetőséget fog kapni a támadóegységben és az új offensive koordinátor Norv Turner is nagy szerepet szán Rudolph-nak a jövőben.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)