Eagles edzőtábor 2014 - Cornerback

boykin_tc.jpgA kezdő poszt várományosai: Cary Williams, Bradley Fletcher, Brandon Boykin

A tavalyi előszezonban a Williams - Fletcher kettős viszonylag nyugodtan készülhetett, hiszen mögöttük nem igazán volt olyan játékos, aki eséllyel versenghetett volna velük. Az idényben nem okoztak csalódást, hozták azt a megbízható játékot, ami várható volt tőlük és néha egy-egy fontos interceptiont is hozzá tudtak tenni. A mostani felkészülés során már nem lehetnek ennyire nyugodtak, elsősorban Nolan Carroll érkezése miatt. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy idén Williams is az önkéntes OTA-kat választotta a lakberendezés helyett.

Bár Boykin slot cornerként papíron nem kezdő, de a tavalyi idénye után tiszteletlenség lenne a kezdőbe kerülésért küzdő kategóriába sorolni a csapat legjobb CB-jét. Rráadásul a védelem legalább annyit van nickel-felállásban mint az alapfelállásában. NFL szinten is az egyik legjobb cornerré lépett elő tavaly, akinek jó érzéke van a fontos játékokhoz. Vele szemben „csak” annyi az elvárás, hogy ezt tartsa fenn továbbra is.

Aki a kezdőbe kerülésért küzd: Nolan Carroll, Jaylen Watkins

Nolan Carroll az elmúlt 4 idényben a Dolphinsnál szolgált, ahol Brent Grimes és Cortland Finnegan mellett nem tartottak igényt a szolgálataira. Már az OTA-ken nyújtott teljesítményével jelezte, hogy nem elégszik meg a cserepaddal, és lehet is esélye arra, hogy kiszorítsa a Williamst vagy Fletchert a kezdőből. Carroll alkatában és játékstílusában is jól illik ahhoz, amit ebben a védelemben a cornerektől elvárnak. Erőssége a press coverage, emellett a speciális csapatban is segítséget fog jelenteni.

cornerbacks_tc.jpg

Watkinsnak újoncként a tanulás lesz az elsődleges feladata, és várhatóan nem ő lesz az elsőszámú csere. Persze, ha domborít az előszezonban, akkor még ez is előfordulhat, például Boykin cseréje lehet slot cornerként. A speciális csapatban is számítanak rá, ahol az egyik gunner posztot csípheti meg.

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Curtis Marsh, Roc Carmichael, Davon Morgan  

Az előző évhez képest, most jóval nagyobb a csapat mélysége corner poszton, így ebből a hármasból igencsak nagyot kell nyújtani bármelyiküknek, ha a végső keretbe szeretne jutni. Marsh az eléggé félresikerült 2011-es draft osztály tagjaként már rutinos training camp résztvevő. Tavaly kiesett a végső keretszűkítésnél, de év közben visszahozta a csapat, ami mutatja a corner depth tavalyi gyengeségét is. Idén sem lenne meglepetés ha nem jutna az 53-ba.

Carmichael idény közben érkezett a Texans gyakorló csapatából és Bradley Fletcher sérülése idején a kezdőben is megfordult. Az erőfeszítésével nem volt probléma, de inkább a hibáival hívta fel magára a figyelmet, így a legtöbben a szívünkhöz kaptunk, ha láttuk felfutni a pályára. Emlékezetes volt, amikor a Saints elleni meccsen a speciális csapat tagjaként az 1 yardra elhelyezett Donnie Jones puntot sikerült neki berúgni az endzoneba.

Davon Morgan safetyként és cornerként is bevethető, de eddig nem sikerült megragadnia az NFL-ben, helyette az Indoor Football Ligában játszott. Alighanem már a gyakorló csapatba kerüléssel is nagyon elégedett lenne.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu