Megvan a Zimmer-éra első győztes meccse (videóval)

PreSeason Game1, Raiders-Vikings2Nem volt a legizgalmasabb találkozó, amit valaha láttam, de hat hónap után végre pályán voltak a srácok.

Mike Zimmer vezetésével először szerepelt a csapat és rögtön egy győztes találkozón mutatkozott be a Vikings új vezetőedzője.

A találkozót már nagyon vártuk, hiszen 6 hónapja csak az ismétlések megtekintéséből élünk és valljuk be, tavaly nem bővelkedtünk jó meccsben, persze Vikings részről.

Az új otthonunk a TCF Bank Stadium lett az elkövetkezendő évre, most debütált az is. A pálya megkapta a fűtésrendszert és az új borítást is. A félpályára felkerült a Vikings logo, indulhatott a mérkőzés.

A hírek szerint több mint 51000 ember volt kíváncsi a meccsre. Persze egy új kezdet mindenkit érdekel, pláne ha jó.

A mérkőzés jól kezdődött az első Oakland drive-ot könnyen levédekeztük, Matt Schaub-ék nem tudtak first down elérni. Ezzel szemben mi gyönyörűen megindultunk.

Az előzetes hírekkel ellentétben nem Teddy Bridgewater kezdett, hanem Matt Cassel. A Vikings első támadássorozata jól fel volt építve. A passz és a futásjáték megfelelően volt változtatva. Cassel két nagy passzt is megoldott. Patterson 17 yardot, Rudolph pedig 22 yardot szerzett 1-1 passzból. Utóbbi szerintem már TD-t ért, hiszen még azelőtt megérintette a bóját a labdával még mielőtt kilépett volna. Ennek ellenére az egy yardosról jöhettünk, ahonnan Asiata simán megszerezte a vezetést.

A második Raiders drive sem vezetett semmire, így újra miénk volt a labda. Ekkor már Teddy Bridgewater érkezett a pályára. Cassle 5/6-os passzaránnyal és 62 szerzett yarddal zárta a napot. Teddy nem kezdett valami jól, hiszen az első három passzkísérlete nem volt jó. Elég sok volt a szabálytalanság a meccsen. Kulcsszituációban Bridgewater-t sackelték, aki ki is ejtette a labdát, de szerencsére a Vikings bal oldali tackleje, Matt Kalil visszaszerezte a labdát, így az újonc irányítót megmentette első elvesztett labdájától.

A támadást végül egy 30 yardról értékesített mezőnygóllal zártuk, Érdekes, hogy ez és az előző pontszerző támadás is pont 5 perc 28 másodpercig tartott.

Anthony Barr is bemutatkozott, hiszen a negyed vége előtt besackelte Schaub-ot, amivel letette névjegyét.

A második és a harmadik negyedben mindkét csapat csak a punt formációt gyakorolta, hiszen egyik támadás sem pontszerzéssel ért véget.

A történethez hozzátartozik, hogy a második negyed közepén Kurt Coleman a Vikings újonnan szerződtetett secondary játékosa elcsípte Derek Carr egyik megpattanó passzát.

A harmadik negyedben szerezhettünk volna újabb pontot, de Blair Walsh 53 yardról túl széleset rúgott.

A negyedik negyedben Christian Ponder is pályára léphetett, Bridgewater végül 6/13-al és 49 yarddal mutatkozott be a nagyközönségnek.

Ponder két alkalommal is csak a szerencsének köszönheti, hogy nem adta el a labdát. Ő végül 3/7-el és 39 yarddal zárt.

Sajnos nem sikerült kapott pont nélkül megúszunk a meccset, pedig egy mezőnygólkísérletet Gerald Hodges blokkolni tudott. A találkozó vége előtt 2 perccel McGloin 10 yardos futott TD-vel szépített, igaz az utána következő két pontos kísérlet nem jött össze. A meccs végül 6:10 -es Vikings sikert hozott, ami miatt boldogok vagyunk, de van még min dolgoznia a csapatnak.

Jövő héten ismét itthon lépünk pályára, de akkor már az Arizona Cardinals lesz az ellenfél.

A MÉRKŐZÉS FÉLÓRÁS ÖSSZEFOGLALÓJA:


MINvOAK by pre1b

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com