Mérkőzés összefoglaló: Panthers 18-20 Bills (videóval)

A valószínűtlen touchdown elkapás az újonc elkapótól, Kelvin Benjamin-tól és a késői comeback nem volt elég, hogy a Panthers legyőzze a Buffalo Bills-t az előszezon nyitó mérkőzésen pénteken a Bank of America Stadium-ban.

Miután a linebacker Ben Jacobs megszerezte az onside kick-et, az irányító Joe Webb passzolt Marcus Lucas felé, a labda azonban Jonathan Meeks kezében kötött ki 53 másodperccel a meccs vége előtt, beállítva a 20-18-as végeredményt.

"Van egy csomó dolog, amin javítanunk kell, de ez nagyon jó tanulság," mondta Ron Rivera. "Amikor visszanézzük ezt a meccset, néhány igazán jó dolgot fogunk tanulni belőle."

Cam Newton néző volt pénteken, a csapat úgy döntött, hogy a sztár irányító elővigyázatossági okokból nem játszik. Pihentették továbbá a running back DeAngelo Williams-t is.

"(CAM) jó úton halad," mondta Rivera. "Van remény arra, hogy játsszon a jövő héten."

A mérkőzés első drive-jában a Bills egészen a gólvonalig jutott, de Fred Jackson, Charles Godfrey és Chase Blackburn megállították a harmadik és a negyedik kísérletet. 

A Carolina three-and-out-al kezdett, ezután Dan Carpenter szerzett a Bills csapatának egy 19 yardos mezőnygólt, de a Panthers válaszolt az azt követő labdabirtoklásnál.

Derek Anderson összehozott két first down-t a három különböző elkapóval (a két tight end Greg Olsen és Ed Dickson valamint az elkapó Jerricho Cotchery), így a Bills 29-yardos vonaláról kezdhették a második negyedet.

Ekkor Anderson mélyen, a pálya szélén rohanó újonc elkapó Kelvin Benjamin felé passzolt, aki megbotlott, de így is sikerült touchdown elkapást bemutatnia az end zone-ban.

"Egész idő alatt, amíg botladoztam, a szemem a labdán tartottam, és követtem egészen a földig," mondta Benjamin. "Egy szempillantás alatt odaraktam a karom a labda és a föld közé, és elkaptam. Őrületes volt."

Jordan Gay, aki a sérült Graham Gano helyett játszott, kihagyta a 33-yardos extra pontot, így a Panthers vezetett 6-3-ra. 

Anderson (5/7, 65 yard) játszott még egy drive-ot, mielőtt átadta a helyét Matt Blanchard-nak. A Carolina kezdő támadófala, a center Ryan Kalil kivételével végig játszotta a félidőt. Az offensive tackle Nate Chandler és az újonc guard Trai Turner volt még egy kis munkája a második félidőben. Összességében Rivera elégedett volt a támadófal munkájával, jól megvédték Anderson-t. 

"Nagyon, nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit a támadófaltól kaptunk," mondta Rivera. "Szeretném látni, hogy a futás blokkolásunk egy kicsit jobb, de nagyon erősek, nagyon agresszívak voltak." 

Blanchard elvesztett labdája után Anthony Dixon szerzett egy 1 yardos touchdown-t, amivel a Bills 10-6-ra vezetett 4:04-el a második negyed vége előtt. 

Egy újabb eladott labda miatt még nagyobb hátrányba került a Carolina. Blanchard Tiquan Underwood felé passzolt, a safety Da'Norris Searcy levadászta a labdát, és 15 yard-ot visszahordva a Carolina 38 yardos vonaláig jutott 41 másodperccel a félidő vége előtt. 

Carpenter berúgta a 42 yardos mezőnygólt az utolsó másodpercben, így a Buffalo 13-6-ra vezetett a félidőben.

Joe Webb vette át a Carolina irányítását a második félidőben, és hozott egy kis ritmust az offense-be. Statisztikája: 16/28, 180 yard, 1 TD és négy futásból 30 yard. 

"Joe Webb adott nekünk egy kis lendületet, és adott nekünk egy esélyt, hogy nyerhetünk," mondta Rivera. 

Az újonc running back Darrin Reaves szerzett egy 6 yardos touchdown-t 11:32-vel a negyedik negyed vége előtt. A Carolina kétpontos kísérlete nem sikerült, az elkapó Marvin McNutt nem volt képes elkapni Webb passzát. A Buffalo 20-12-re növelte előnyét, amikor Tuel passzából Chris Summers szerzett 1 yardos touchdown-t negyedik kísérletnél.

A tight end Brandon Williams 31 yardos touchdown elkapása újra két ponton belülre hozta a Panthers-t, de a kétpontos kísérletnél a wide receiver Philly Brown nem tudta megszerezni a labdát.

A onside kick adott a Carolina-nak még egy esélyt, de a Panthers harmadik eladott labdája mindent eldöntött.

Ketten szenvedtek sérülést a mérkőzésen: a tight end Mike McNeill (térd rándulás) és safety Robert Lester (váll ficam).

A MÉRKŐZÉS FÉLÓRÁS ÖSSZEFOGLALÓJA:


 

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu