Mérkőzés összefoglaló: Vikings 30-28 Cardinals (videóval)

PreSeason Game2, Cardinals-Vikings2Jó kis mérkőzést játszott egymás ellen az Arizona Cardinals és a Minnesota Vikings csapata szombat este a TCF Bank Stadium-ban.

Annak ellenére, hogy ez is még csak egy előszezon mérkőzés volt, igazán kitettek magukért a csapatok és egy végsőkig kiélezett mérkőzést játszottak több, mint 51000 néző előtt szombaton Minneapolis-ban.

A múlthéten mindkét együttes győzelemmel kezdte a 2014-es előszezont. A Vikings 10:6 arányban a Raiders-t, míg a Cardinals 32:0 arányban a Texans együttesét múlta fölül az első játékhéten. Ezt ismerve nem számíthattuk könnyű mérkőzésre és nem is volt az.

Már a találkozó elején látszott ez nem olyan lesz, mint egy hete az Oakland ellen. Az első driveunk nem sikerült jóra, rögtön puntolni is kellett. Ezzel szemben az Arizona bekezdett és közel négy perc alatt meg is szerezte első TD-jét a meccsen, ezzel kis alaphangot adva a találkozónak. A drive-ban volt egy 51 yardos passz, amit csúnyán benéztünk és megannyi miss tackle-vel komponálva igen közel engedtük az endzonehoz a vendégeket. Dwyer végül 1 yardról tudott a gólvonal mögé futni.

Ezután ismét mi jöttünk és pontokkal is válaszoltunk, de sajnos nem úgy ahogy kellett volna, csak Walsh 21 yardos mezőnygóljára futotta egy majd 8 perces drive során.

Az első negyed szépen lepörgött jött a második. Előbb Asiata 6 yardos futásával és 5 yardos büntetéssel eljutottunk a saját 49 yardosunkig, ahol Matt Cassel egy gyönyörű passzal kínálta meg Kyle Rudolph-ot, aki 51 yardos elkapott TD-vel fordított a mérkőzés állásán.

Soron következő driveunkban 51 yardról kíséreltünk meg egy mezőnygólt, de Walsh a bal oldali kapufát találta el és arról kifelé vágódott le a labda. Ezt persze rögtön torolta a Cardinals és egy 1 yardos Stanton – Fells összjátékból ismét átvették a vezetést.

A szünet előtt azonban mégis sikerült feljönnünk 1 pontra, Walsh 34 yardról most nem hibázott. A félidő úgy ért véget, hogy Anthony Barr sackele a Cards irányítóját, aki kiejtette a labdát és bár visszaszerezték, már nem támadtak.

Az első félidőt a megbeszélteknek megfelelően Matt Cassel irányította végig, aki 12/16-al 153 yarddal és 1 TD passzal zárt. Volt 3 futásból még 30 yardja. A futás egyébként haldoklott az első játékrészben, sem Asiata, sem pedig McKinnon nem tudott értelmes megmozdulást felmutatni.

 A pihenő után Teddy Bridgewater vette irányítása alá a Vikings támadósorát., igaz előbb a Cardinals jöhetett, mert az első félidőben mi kezdtünk. Egy végtelenségig elnyújtott drive-ot láthattunk a vendégek részéről, hiszen több, mint 10 percig birtokolták a labdát. Hughes két yardról az endzoneba juttatta a labdát, amit ugyan visszanéztek, de megadták.

Eljött végre Teddy ideje. Az első három passza jó volt, kettőt Thielen egyet pedig a frissen beállt futó, Banyard kapott el. Ekkor jött Joe Banyard legnagyobb megmozdulása, mikor 56 yardos futást produkált, amivel igencsak kecsegtető helyzetbe hozta csapatát. Ebből azonban nem született újabb Vikings TD, be kellett érnünk Walsh 21 yardos mezőnygóljával. Egy gyorsan lerendezett Cardinals támadósorozat után ismét Teddy-ék jöhettek.

Itt már sokkal olajozottabban ment a játék, hiszen Bridgewater 56 yardot passzolt össze és ráadásul sikerült megszereznie karrierje első NFL TD passzát is. A történelmi passzt a Jaguars-tól visszatérő tight end, Allen Reisner kapta el 3 yardos távolságból. Ezt követően a kétpontos kísérlet is jó volt, amit Jarius Wright húzott be.

1 perccel a meccs vége lőtt egy igencsak kétes döntés született a pályán. A Cards elindította a játékot, de a labda kipattant az irányító kezéből, amire egyből mind a két csapat rávetette magát, amit valahogy, senki sem tudja hogy kigurított oldalra egy támadó falember, amit Hughes felvett és az endzoneba rohant vele. A bíró visszanézette az esetet de végül megadta a TD-t, bár a labdát több ember is birtokolta a vendégek részéről és nekik mind lent volt már a térd vagy könyöke, így legalább 4 alkalommal véget kellett volna már érnie a játéknak, de a bírók engedték, így nagyon nagy fújolás közepette átvette a vezetést az Arizona.

4 pont volt a különbség így csak a TD volt számunkra az elfogadható. Ennek megfelelően mentünk neki az utolsó egy percnek. Ebben a driveban Teddy Bridgewater a másodéves elkapót, Rodney Smoth választotta legfőbb célpontjának és előbb 10, majd 6 és egy 37 yardos passzal nagyon közel kerültünk az endzone-hoz. Kain Colter is bemutatkozhatott, ráadásul az elkapást is megcsinálta. 

22 másodperccel a vége előtt aztán Teddy kapta a labdát, majd egy magasan ívelt labdával kínálta meg az endzone sarkába érkező Rodney Smith, aki elkapta a labdát és mivel mindkét lába érte a földet még a pályán belül szabályos volt az elkapás. Hatalmas fordítást hajtott végre a csapat, melyben elengedhetetlen volt Bridgewater személye.

A maradék időt végül kivédekeztük és megszereztük második győzelmünket az előszezon során. 2009 óta először kezdtünk 2-0 -ás mérleggel.

Bridgewater 16/20-al 177 yarddal és 2 TD passza zárt a találkozót és már indultak a híresztelések, hogy a jövőheti Chiefs elleni meccsen ő fog kezdeni.

Nagyon jó meccs volt, érdemes volt megnézni. Voltak még most is hibák, de van még idő a javításra. Jövő héten már idegenben fogunk pályára lépni, méghozzá a Kansas City Chiefs csapatának otthonában.

A mérkőzés félórás összefoglalója:


Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com