Newton először lépett pályára idén

Miután az első negyedet a Panthers előszezon nyitó mérkőzésén a múlt héten utcai ruhában nézte végig, Cam Newton váratlanul ugyanúgy végignézte az első negyedet vasárnap. Ez problematikus, mivel Newton visszatért a szerepéhez, mint a Carolina kezdő irányítója.

"Ez kínos volt a számomra, hogy nem vezethettem az offense-t ott kint, és nem volt first down-unk" mondta Newton. "De amikor tettünk a dolgok változásáért, jó volt látni."

Newton, aki először játszott a bal bokáját érintő műtét után, mindössze egy yard-ig vezette az offense-t az első negyedben az első három drive-ban. De a második negyedben, mindkét Newton által vezetett drive TD-t eredményezett, ami segített a Panthers-nek a 28-16-os győzelemben a Kansas City Chiefs ellen.

"Ez volt az első játéka. Kicsit ideges volt," mondta Ron Rivera. "De úgy fejezte be, amiben reménykedtünk, és tovább fogunk dolgozni."

Newton, aki szinte végig játszotta az első félidőt (4/9, 65 yard), majdnem egy kicsit korábban törte meg a jeget. A harmadik drive második játékában az újonc elkapó Kelvin Benjamin felé dobott egy mély passzt, de Benjamin és Newton öt yarddal elszámolták egymást.

"Csak odajött hozzám, és azt mondta:" Ember, egy kicsit túlpörögtem. Ez volt az első játéka, valószínűleg így van." mondta Benjamin. "Tudtam, hogy a meccs előtt feltüzelte magát."

A következő Panthers labdabirtoklásnál, Newton kezdtek belelendülni csapattársaival együtt. Egy másik 2014-es debütáló, a running back Jonathan Stewart egy 17 yardos futást hozott össze az első snap-jéből. Newton 11 yardos passza a tight end Ed Dickson-hoz volt a következő játék, amikor egy pass interference büntetés előkészítette Stewart 2 yardos TD-jét.

"Nem játszottunk teljes erőbedobással, de amikor igen, azt jó volt látni," mondta Newton. "Kelvin megcsinált néhány játékot. Jason Avant megcsinált néhány játékot. A futók extrém keményen futottak. A puzzle rengeteg darabból áll össze."

Newton ötödik és egyben utolsó drive-jában a puzzle utolsó darabja is a helyére került. Newton passzolt Benjamin-nak 24 yard-ot és Avant-nak 25 yard-ot, ami megalapozta Stewart második touchdown-ját, és Newton estéje véget ért.

És sikeres este volt, még akkor is, ha az offense nem is teljesített szépen, mielőtt Newton távozott.

"Arról van szó, hogy visszanyertem a bizalmat a bokámban," mondta Newton. "Tudom, hogy műtéten esett át. Mindenki tudja, hogy műtéten esett át. Nem nyomtam a gázt a padlóig egészen a mai napig, hogy kiderüljön, mennyit bírok."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu