Beharangozó: Patriots - Panthers (Előszezon 3. hét)

A tavalyi szezon felénél a New England Patriots egy teszt volt, amely megerősítette a Panthers-t azon az úton, amelyen egy különleges szezon felé haladt.

Míg a pénteki, New England elleni előszezon mérkőzés nyilván nem bír ugyanolyan értékkel, mint az előző szezonbeli Monday Night Football győzelem során, még így is van jelentősége.

"Ők egy olyan csapat, akiket használhatsz, mint egy mérce." mondta Ron Rivera. "Nagyon jó offense, nagyon jó defense és nagyon jó speciális csapat. Egy jól edzett csapat nagyon jó játékosokkal. Ez egy jó teszt lesz."

Az edzői stábnak persze már van ötlete, hogy mely területekre kell a legtöbb figyelmet fordítani.

TOM BRADY: Rivera különösen kíváncsi arra, hogy a védelem hogyan kezeli a Tom Bradt által irányítot offense-t. Rivera Brady-t "az egyik legjobb all-time irányítónak" nevezte, ami frusztráló lehet még a legtapasztaltabb secondary-nak is.

"Amikor egy Hall of Famer indítja a snap-et," mondta a safety Thomas Decoud, "akkor a labda a tökéletes helyre megy, és megtalálja a nyitott srácokat."

Decoud kulcsfontosságú fogaskerék az átalakított secondary-ben, amely még mindig képlékeny. Az egységnek volt egy pár botlása, de a védelem a legtöbb alkalommal éppen időben állt a sarkára.

"Van egy csomó veterán srácunk, akik egy csomó mérkőzésen játszottak ebben a ligában," mondta Decoud. "Használhatjuk ezt a veterán tapasztalatot, vezetői adottságot, és ez jól működik a számunkra."

CAM NEWTON: A Panthers természetesen a saját irányítóját sem hagyhatja figyelmen kívül. Miután lassan indult az első meccse a holtszezonbeli boka műtét után, Cam Newton két egymást követő TD-ig vezette a Panthers-t az első félidő végén a vasárnapi, Kansas City elleni győzelem során.

"Egyre jobb," mondta Newton a bokájáról. "Minden napi fejlődik, és ez a cél."

Newton - érthető módon - egy kicsit rozsdásnak tűnt, amikor megpróbált elmenekülni a zsebből egy-két alkalommal a Chiefs elleni meccs elején. A Panthers számára ideális eset lenne, ha Newton-nak nem lenne oka arra, hogy próbáljon menekülni a zsebből, de ha meg kell tennie, akkor mindenki azt fogja nézni, hogy a régi önmaga e.

Newton két kezdő támadó falembere - a tackle Nate Chandler (térd) és a guard Trai Turner (ágyék), - kizárt, hogy visszatér a sérüléséből, a running back Darrin Reaves (láb) és a tight end Mike McNeill (térd) játékáról később születik döntés. A másik oldalon a defensive end Charles Johnson (combhajlító), a linebacker Chase Blackburn (hát) és a safety Roman Harper (lábujj) és Tre Boston (ágyék) sem játszik, de Rivera elmondta, izgatottan várja, hogy Boston hamarosan visszanyeri teljes sebességét.

ERŐS KEZDÉS: A Panthers utolsó előszezon mérkőzése happy end-el ért véget, ellenben csak lassan indult. A bűncselekmény nem ért el first down-t Newton első három drive-jában, és a védelem rengeteg yard-ot engedett ellenfelének, mielőtt a második egymást követő héten beásta magát a red zone-ba .

A jobb kezdet - vagy legalábbis annak biztosítása, hogy a Patriots ne tudjon villámrajtot venni - lenne egy lépés a helyes irányba.

VISSZAHORDÁS: A rookie wide receiver Philly Brown, aki várhatóan kiharcolt magának egy helyet a roster-en, részben a speciális csapatban mutatott képességeinek köszönhetően, jól teljesített a kickoff visszahordásoknál a Chiefs ellen, ugyanakkor nem kapott annyi lehetőséget a punt visszahordásoknál, mint remélte.

"Minden lehetőséget maximálisan ki kell használni, mert mint láttad az előző este, a lehetőségek korlátozottak," mondta Brown. "Soha nem lehet tudni, hogy a labda hogyan hagyja el a punter lábát."

Brown két kickoff visszahordással 65 yardot szerzett, a három fair catch mellett volt egy egy yardos punt visszahordása, amely fumble-re végződött. A punt visszahordás az a terület a Panthers-nél, amit még mindig próbálgatnak az alapszakasz gyors közeledésének ellenére is.

"Én mindig jól érzem magam a labdával a kezemben, és van egy nagyszerű srácokból álló csapat előttünk, amellyel sokkal könnyebb," mondta Brown, aki 47 punt visszahordásból 460 yardot és két TD-t szerzett az Ohio State-en. "Amíg ezek a srácok csinálják a munkájukat - ahogy mindig - addig minden rendben lesz."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu