Van-e jövője Matt Asiata-nak a csapatnál

Matt Asiata_3Az előszezonban eddig nem nyújt valami meggyőző teljesítményt a Vikings egyik cserefutója, Matt Asiata. Van-e folytatás?

Toby Gerhart távozása után a Vikings trénerei lázasan keresik a megoldást Peterson mögé és talán már kezdenek körvonalazódni a dolgok.

Matt Asiata, Jerick McKinnon, Joe Banyard vagy Dominique Williams. Ők négyen versenyeznek egy bizonyos posztért, de ebből a kvartettből kerül majd ki az a kettő játékos, aki Peterson mögött ellátja a második illetve harmadik futó dolgát.

Cikkünk Matt Asiata-ról szól, így foglalkozzunk vele. Matt Asiata szerintem nem tudja végrehajtani a csere RB feladatát, egyszerűen nem érzem úgy, hogy lenne benne annyi potenciál, amire itt a csapatnak ebben az idényben szüksége van.

Matt Asiata lehet hogy küzd és mindent megtesz és ezért emelem is kalapom, de sajnos nem elég jó a teljesítménye ahhoz, hogy itt megragadjon, legalábbis szerény véleményem szerint.

Asiata eddig agyon lett dicsérve az előszezon edzések és a Training Camp alkalmával, igencsak akkor nem volt igazi ellenfél, hiszen itt csak tili-toli volt. Most, hogy kellett volna mutatnia valamit a Raiders és a Cardinals ellen is felsült.

Első meccsén a Raiders ellen 3 alkalommal kapott labdát és 3 yardot tudott szerezni, plusz 1 TD-t ezt ne vegyük el tőle. Mondjuk, hogy ez valamennyire rendben van, igaz a Raiders védelme nem igazán volt a helyzet magaslatán.

Jött a múltheti meccs, ahol mát több lehetőséget kapott és itt mutatkozott meg az igazi énje. Összesen 10 alkalommal cipelte a labdát és kemény 19 yardra volt képes. 3 yardveszteséges futást mutatott be.

Tavaly sem volt valami meggyőző. Kényszerből a pályára lett küldve az Eagles ellen, ahol kemény 1.7 yardos átlagot tudott felmutatni. A Lions ellen valami csoda folytán 8.2-es átlaggal zárt.

Összefoglalva nem ő az a játékos, akire a csapatnak feltétlenül szüksége van Peterson mögött. Én jobban megbarátkoznék egy Banyard, McKinnon párossal a sztár cseréjeként.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com