A Buccaneers rémes támadófallal is lemosta a Bills-t

Tampa Bay Buccaneers @ Buffalo Bills 27-14

Éjszaka véget ért harmadik felkészülési mérkőzésünk is. Ezúttal pedig Buffalo városába látogatott a Kalózbanda.

Már a mérkőzés eleje sok izgalmat tartogatott. Hisz nézhettük a brillírozó védelmet, ami hamar labdát is szerzett Dashon Goldson interceptionének köszönhetően. De nem örülhettünk sokáig, hisz Josh McCown (QB) hamar viszonozta is a szívességet. Szintén eladta ugyanis a labdát ő is. Mondjuk ha szeretnénk egész képet kapni a szituációról, gondolom semmi újat nem árulok el azzal, ha azt mondom, nem volt túl nagy segítségére a támadófal. Néhol biztató javulást itt is vélhettünk felfedezni, azonban az Oniel Cousins – Patrick Omameh guard párosnak továbbra is nagyon komoly gondot okoz bárkit is feltartóztatni.

Szerencsére Josh McCown egyre biztosabb kezű irányítónak tűnik. Aki támadófal híján, saját keretein belül próbál vigyázni a labdára. Gyors átadásokkal operál, ha kell kivágja a labdát, és ha azon múlik akkor a pálya széle felé futva próbál szerezni pár yardocskát. Most egy egész félidőt volt ő fent, és az egész kezdő támadó, és védőegység is. A félidő alatt pedig 16 passzkísérlete volt, ebből pedig csak hármat rontott. Szerzett 112 yardot, 1 touchdownt, 1 interceptiont, és mindössze egy alkalommal sikerült őt sackelni. Irányítósiettetésben azonban volt szegénynek része.

Több futással próbáltunk az este folyamán operálni. Doug Martin így 12 lehetőséghez jutott a mérkőzésen, és 38 yardot tudott megtenni ennyi próbálkozásból. Már az első negyedben volt egy hosszabb meglódulása, majd az 1 yardos vonalnál feltartóztatták. Azonban azt a bizonyos yardocskát már könnyedén vette, megszerezvén a Bucs-nak a mérkőzés első TD-ját. Az ALS Ice Bucket Challenge-t imitáló ünneplését már nem díjazták annyira, mint magát a pontszerzést. Konkrétan zászlóval jutalmazták. Azonban Martin nem véletlenül csinálta ezt, ügynöksége ugyanis 10.000 dollár adományt szerzett ezzel az ALS betegségben szenvedőknek.

A Bills helyzetét a második negyedben sem könnyítettük meg, amikor is szintén kezdőink maradtak még a pályán. Előbb Connor Barth mutatott be egy 43 yardos mezőnygólt. Majd ismét a védelem brillírozott. A front seven egész este sikeresen terrorizálta, a szebb perceket is megélt E.J. Manuelt. McCoy fölénye úgy mindenkivel szemben továbbra is brutális. Azonban a pass rush-ba ezúttal már a szélekről is érkezett segítség, a kiválóan együtt dolgozó Adrian Clayborn-től (DE), és Michael Johnson-tól (DE) Clinton McDonald-ról (DT) pedig már nem is beszélve, aki szemmel láthatólag nagyon is komolyan vette a Lovie Smith féle, “ugrunk a labdára” jellegű utasításokat, melyeket egész holtszezonban vertek a védőjátékosok fejébe, ráadásul azt kell mondjam, nagyon is sikeresen. Michael Johnson ugyanis addig ütögette a Manuel kezében lévő lasztit, míg fumble nem lett a vége. Majd a “kicsi a rakás” nevezetű játékból sikeresen Clinton McDonald távozott a labdával, amivel meg sem állt a Bills end zone-jáig. Így szerezvén egy 17 yardos touchdownt, fumble visszahordásából.

0824_2_meccs

Clinton McDonald nem adja a labdát senkinek…

Ám a pontok szerzése még itt sem ért véget. Hosszas huzavona után végre Mike Evans is bemutatkozott, azon túl, hogy nagyon szépen játszott kezdőként egész este, és ő szerezte a legtöbb elkapott yardot ma csapatunkban, még egy TD is felkerült a neve mellé, miután kapott egy 24 yardos TD passz-t, Josh McCown-tól.

0824_3_meccs

Mike Evans karrierjének első TD elkapása!

Így alakult ki az első félidő végeredménye. 24-0. A védőegységünk továbbra is dominált minden téren.Mark Barron továbbra sem hagyta el pankráció jellegű szereléseit. Dashon Goldson nagyon szépen dolgozott a területek lefedésén. Ahogy Johnthan Banks-nek is voltak gyönyörű megoldásai, a játékos szemmel láthatólag nagyon sokat fejlődött a tavalyi évhez képest. Ő regisztrálhatta a legtöbb szerelést is a mérkőzésen egyúttal. A linebackerek szépen állítják meg a futásokat, bár a mai napon azért C.J. Spiller okozott kellemetlen pillanatokat nekik. A védőfal, meg ahogy korábban is említettem egyszerűen brutális. A támadóegység munkáján azonban van még mit csiszolni. Rengeteg munka áll még a vezetőség előtt, hogy ezt rendbe rakja. Elsősorban ugye, a támadófal gyengeségének köszönhetően. Lovie Smith mára már azonban érzékelhetően próbált olyan játékot összerakni, amiben minél nagyobb szinten ki vannak ők zárva. Értem ezalatt a gyors, begyakorolt passzokat, az irányító meglódulásokat, a sok futást. Hisz azért a futásblokkolás még talán mindig jobban megy, mint a passz játék segítése, és az irányító védelme.

A második félidőben, ahogy megérkeztek tartalékos játékosaink, már egyáltalán nem volt ilyen fényes a helyzet. A támadó oldal be is fejezte a pontgyártást, leszámítva Patrick Murray 27 yardos sikeres mezőnygólját. Ekkor a Bills még fent hagyta a pályán kezdőit, hogy valami sikerélményben is legyen része, többek közt E.J. Manuel-nek. Volt is… Két támadássorozatból szereztek 14 pontot, pár perc leforgása alatt. Előbb Manuel adott egy 14 yardos TD passzt, Mike Williams-nek. Aki csak azért is elkapta. Már csak úgy bosszúból is. Majd Fred Jackson futott egy 8 yardos touchdownt.

A mérkőzés képe alapján nagyon úgy tűnik, hogy megvan állandó visszahordónk is, aki nem más, mint Solomon Patton. Ugyanis a mérkőzésen minden egyes puntot, és kirúgást ő hordott vissza. Ahogy korábban az edzések során is ő végezte ezt a feladatot a héten. Annyira nagy visszahordásokat nem láthattunk tőle, de nézzük a dolog jó oldalát, muffed puntot sem. A meccsen szerencsére sérültjeink számát sem nagyon növeltük, egyedül Bradley McDougald szenvedett sérülést, azt azonban még nem tudni, hogy ez vajon mennyire komoly.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com