Nincs magyarázat, de...

"Nem akarok kifogásokat keresni," mondta Ron Rivera a Carolina 30-7-es veresége után. "Gyakoroltunk. Volt egy jó meccstaktikánk. Volt egy pár jó napunk az edzéseken. Szeretnéd azt hinni, hogy kijövünk, és egy kicsitegységesebbek leszünk. Ez a jó szó - egységes. Nem voltunk egységesek, és ez kiábrándító. Ha playoff csapat akarunk lenni, annak kell lennünk." 

Nem tévedés, a Panthers playoff csapat akar lenni. Miközben nem úgy nézett ki pénteken, több tényező is ellenük dolgozott. 

Körülbelül 48 órával azután, hogy a Panthers visszatért a munkához a vasárnapi, Kansas City Chiefs elleni lenyűgöző győzelmet követően, felszálltak a repülőgépre az első 2014-es idegenbeli utazáshoz. Volt egy kis idő, hogy fizikailag és mentálisan is felkészüljenek az NFL egyik legtehetségesebb csapata ellen. 

A Panthers a Chiefs meccset kezelte úgy, mint a főpróba, mert ilyen körülmények között a Patriots kezelhette úgy a Panthers elleni meccsét, mint a főpróba. 

"Tudsz kifogásokat keresni, de ezekkel fogsz találkozni ezekben a hetekben a szezon során," mondta Ryan Kalil. "Lesz csütörtök esti és hétfő esti meccsünk a szezon során, és ez egy nagy lehetőség arra, hogy megtanuljuk, hogyan kell dolgozni, kijönni és végrehajtani azt egy rövid héten. Tudni kell kezelni a különböző heteket, és összhangban kell lennie a felkészüléssel és a játékkal."

Kalil szerint az offense erőfeszítései "nem voltak elég jók", de a tervezett kezdők hiánya Kalil jobb oldaláról - a guard Trai Turner és a tackle Nate Chandler - és a tény, hogy Cam Newton még nem érte el a régi sebességét, még nagyobb kihívás elé állította őket.

De bármi is az oka a látottaknak, a Panthers tudja, hogy jobb lesz. 

Az érem másik oldala pedig ez: A Panthers jobb. 

"Ez egy rossz este volt." mondta Greg Olsen. "Én nem hiszem, hogy ez a típusú offense lenne ránk jellemző. Múlt héten, a Kansas City ellen megmutattuk, hogy megvan a képességünk vezetni a labdát és befejezni a drive-okat." 

A védekező oldalon a tackle Colin Cole lényegében ugyanazt a hangulatot sugallta. 

"Nem volt elég erőfeszítés bennünk ma este," mondta Cole. "Ezek nem mi vagyunk. Most megkaptuk a feladatot, hogy visszatérjünk, és szedjük össze magunkat." 

Néha ez csak úgy megtörténik. Ez megtörténik az alapszakaszban. Ez történik a Super Bowl-ban. Szerencsére a Panthers-nél augusztusban történt. 

"Ezért van az előszezon" mondta az újonc elkapó, Kelvin Benjamin.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu