Négy mérkőzéses eltiltás a Denver Broncos kickerének

A liga négy mérkőzésről eltiltotta a Denver Broncos kickerjét Matt Prater-t. Az eltiltás oka egészen 2011-ig nyúlik vissza amikor a rúgó ittasan vezetve balesetet okozott és mindezt még azzal is tetézte, hogy elhagyta a helyszínt. A rendőrök természetesen elkapták és majdnem kirúgta a csapata is.

Prater belépett a liga alkoholellenes programjába így folyamatosan megfigyelés alatt tudták tartani. Most viszont pár otthon elfogyasztott sör miatt megbukott az egyik vizsgálaton így eltiltották a rúgót. Az első hírek szerint a liga az egész szezonra eltiltotta volna a rúgót amit végül négy mérkőzésre mérsékeltek.

A Broncosnál már kezd hagyománnyá válni, hogy az alapszakasz kezdetekor nélkülözniük kell valamelyik elit játékosukat. A tavalyi szezonban a Pro Bowl-er pass rusher Von Miller-t tiltotta el a liga. Prater egyike a liga legjobb kickereinek, a tavalyi szezonban 26 mezőnygólkísérletéből 25-öt értékesített ami 96.2%-os pontosságot jelent és a rekordot döntött a Tennessee Titans elleni 64 yardos mezőnygóljával.

A kickert az eltiltása alatt a draftolatlan újonc Mitch Ewald fogja helyettesíteni. Prater az Indianapolis Colts, a Kansas City Chiefs és a Seattle Seahawks elleni mérkőzéseket lesz kénytelen kihagyni és a negyedik by week-en lesz a csapat. Az ötödik játékhéten az Arizona Cardinals térhet vissza a pályára.

(nfl.com, Fotó: abcnews.go.com)