Richie Incognito látogatást tett Tampába

Azt hiszem ezt hívják kétségbeesésnek. Richie Incognito ma Tampa Bay-be látogatott, tudhattuk meg az egyik tulajdonos, Jay Glazer twitter oldaláról. 

És hogy ez probléma avagy sem? Ezt megint mindenkinek a saját belátása szerint kell eldöntenie. Az egyáltalán nem titok, hogy a Buccaneers-nek a legkevésbé sem sikerült összeraknia a támadófalat a 2014-es szezonra. Carl Nicks visszavonulása után pedig a legnagyobb problémák a guard pozícióval adódtak. Az első felkészülési mérkőzésen a támadófal egy kósza legyet sem tudott volna megállítani. És bár a támadójáték hétről, hétre javulni látszott, bizony a támadófal eredményessége nem. A leggyengébb pont egyértelműen Oniel Cousins lett, akinek az egész előszezonban, valóban maximum két sikeres blokkolása volt.

Egyértelművé vált tehát, hogy a siker érdekében bizony lépni kell. Így hamar szóba is került Alex Boone esetleges elcserélése a 49ers csapatával. Ám a holdouton lévő játékos iránt több csapat is érdeklődni kezdett, így annak ára igencsak magasra tehető. A Tampa Bay több mint valószínű, hogy ilyen felindulásból állt el végül a cserétől. Majd minden mindegy alapon mégiscsak létrejött egy trade, ám ez a kansas-i Törzsfőnökökkel, amikor is Kelcie McCray távozott, hozzánk pedig a guard Rishaw Johnson érkezett. Aki ugyan egy próbát megért volna, hisz nem hiszem, hogy bárki emberfia találna rosszabb guard teljesítményt Oniel Cousins-énál. Ám a Bills ellen mégsem próbáltuk ki kezdőként.

Lovie Smith tovább vakargatta a fejét, és minden bizonnyal rájött, hogy ez a fal kapatosabb lesz az átjárásra, mint egy vadnyugati bordély ajtaja. Vagy egyszerűen csak tulajdonosi nyomásra, de Tampa Bay-be invitálta a tavalyi év, talán legnagyobb, és legvitatottabb botrányát kirobantó Richie Incognito-t. (A botrány részleteiről itt olvashattok.)

Incognito, játéktudását tekintve valóban megoldást jelenthet a támadófalnak. Hozzásegítvén ezzel a Buccaneers-t egy sikeres, talán rájátszást is érő évhez. Mégsem felhőtlenül boldogok a szurkolók. És, hogy miért nem? Egyrészről mert Incognito még egy korábbi csapatát sem hagyta ott jó viszonyban. Incognito bomlasztó elem volt a Delfinek öltözőjében, állítólag terrorizálta játékostársait. És a teljes Dolphins támadófalat újra kellett építeni miatta. Garancia pedig egyáltalán nincs rá, hogy pont Tampa Bay-ben nem fog megtörténni, ami korábbi csapatainál. Bár jelenlegi falunkban van pár veterán játékos, akik erős egyéniségükkel biztosan kordában tudná tartani a dolgot, mint Evan Dietrich-Smith, vagy akár Demar Dotson. De mégis milyen üzenetet szolgáltatna ezzel a csapat?

Egyrészről máris megkérdőjelezhetnénk Jason Licht, és Lovie Smith azon kijelentését, hogy számukra a legfontosabb az, hogy játékosaik erkölcsösek és tisztességesek legyenek. Ezen a ponton máris a térdünkre csaphatunk, egy nagy hoppá! felkiáltás közepette, és megállapíthatjuk, hogy akkor mégiscsak fontosabb az eredményesség? Ez persze újabb kérdéseket szülhet bennünk… Miért is kellett akkor kirakni Mike Williams-t? Hisz ha Incognito ebbe a csapatba illik, akkor bizony ő is elfért volna. De talán még nálunk is nagyobb elmélkedésbe kezdenének játékosaink, akik biztosan nem tudnák a hirtelen jött “erkölcsi változásokat” hová tenni. Aztán ki tudja ez milyen öltözői viselkedéshez vezethet. Dőltek már be szépreményű szezonjaink a rossz öltözői légkör miatt… Nem kell itt messzire menni. Gondoljunk csak a 2012-esre, amikor Aqib Talib, és Eric Wright demoralizált. Vagy akár a tavalyira, ahol az egész csapat bojkottálta a szavahihetetlen edzőt.

Richie Incognito nem véletlenül nem kell 31 NFL csapatnak. Bomlasztás, rasszizmus, a csapattársak fenyítése. Egy ilyen játékos szerződtetése nagyon rossz üzenet egy franchise részéről. És félő, hogy nagyon nagy iramban sikerülne lerombolni azt a csapatszellemet amit az idei holtszezonban úgy gondolom sikerült pozitívan felépíteni. Lehet, hogy Incognito érkezése nagyban javítaná játékunkat, de nagyon is megkérdőjelezhetővé tennék a franchise irányítóinak szavahihetőségét, és nagyon nagyon vegyes üzeneteket küldenének mind a játékosok, mind a szurkolók felé.

És ahogy lenni szokott az internet és a twitter oldalak már majdnem felgyulladnak, hisz nem győzik a kommentek özöneit. Nagy meglepetésre azonban a Bucs játékosai egyáltalán nem zárkóznak el Incognito érkezése elől, és a legkevésbbé sem félnek tőle. Vajon ez ismét csapatutasításra történik, és máris az érkezés előkészítését láthatjuk?

Josh McCown azt nyilatkozta, hogy ő nem ismeri Richie Incognitot, de teljesen megbízik Lovie Smith, és Jason Licht döntésében.

Evan Dietrich Smith ezt mondta: “Lovie mindig azt mondta, ha hozol egy srácot az öltözőbe, el kell fogadni a srácot. Tudod… hogy érezze, hogy a Bucs része ő is. Bár azt hiszem a régebb óta itt lévő srácok mondanának azért neki valamit. Nem hiszem, hogy nagyon elengedné magát az öltözőben, az nem tenne túl jót a beilleszkedésének.”

Azonban úgy gondolom a legnagyobb súlya, Gerald McCoy szavainak vannak: “Ha itt probléma lesz, akkor megfelelően fogjuk azt kezelni. Az én csapatomba jön, szóval pár dolgon majd változtatnia kell.” McCoy ezzel együtt egyébként azt is elmondta, hogy mindenki érdemel még egy lehetőséget, és hogy teljes egészében megbízik Lovie Smith, és Jason Licht igazolási politikájában.

Vajon ez már egyenértékű a leszerződtetés bejelentésével? Nektek mi a véleményetek? Ti szorgalmaznátok Incognito szerződtetését a jobb szezon reményében, kockáztatván ezzel a fent leírtakat. Vagy nekivágnátok inkább egy ilyen rossz fallal a 2014-es évnek?

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com